Ostalo / OI 2008

Hrvatski olimpijci

Večeras povratak Snježane Pejčić i Filipa Ude

Večeras povratak Snježane Pejčić i Filipa Ude

Lavinu sreće za cijelu zemlju prva je pokrenula streljačica Snježana Pejčić kada je u disciplini 10 metara zračna puška samo dan nakon otvorenja Igara u Pekingu osvojila broncu

Za sada jedini osvajači medalja na Olimpijskim igrama za Hrvatsku, Snježana Pejčić i Filip Ude, večeras se vraćaju u Hrvatsku.

Lavinu sreće za cijelu zemlju prva je pokrenula streljačica Snježana Pejčić kada je u disciplini 10 metara zračna puška samo dan nakon otvorenja Igara u Pekingu osvojila broncu.

"Finale je takva lutrija da se može svašta dogodit", izjavila je to samozatajna Riječanka nakon osvajanja medalje, no svima je jasno kako presudna nije bila sreća, nego godine strpljivog i napornog treninga.

A nakon bronce slijedilo je srebro. Mladi gimnastičar iz Čakovca, Filip Ude ne samo da je nastupio, nego je Hrvatskoj donio i drugo odličje, na konju s hvataljkama.

Filip, koji je često trenirao u zaista lošim uvjetima, rekao je kako je bilo vremena kada je htio i odustati od svega. No, mukotrpan rad na najbolji se način isplatio.

Snježana i Filip sletit će večeras oko 20 i 30 sati u Zračnu luku Zagreb, zajedno sa prvom grupom naših olimpijaca koji se vraćaju iz Pekinga. Ne treba ni reći kako su na doček svi pozvani, a nadajmo se kako nakon bronce i srebra, Hrvatsku u Pekingu čeka još i medalja zlatnog sjaja.


Reci što misliš!