Ostalo / OI 2008

Vaterpolo, četvrtfinale

Crna Gora i u Pekingu kobna za hrvatske vaterpoliste

Crna Gora i u Pekingu kobna za hrvatske vaterpoliste

Europski prvaci jači od svjetskih

Hrvatski vaterpolisti izgubili su četvrtfinalni susret na OI u Pekingu i ostali bez prilike za osvajanje medalje. Svladala ih je Crna Gora 7-6 (3-1, 2-3, 1-0, 1-2).

Nakon košarkaša, od prilike za osvajanje medalje oprostili su se i hrvatski vaterpolisti. Bio je to susreta aktualnih europskih i svjetskih prvaka u kojem su, nažalost, bolju igru pokazali prvaci Europe, koji su tijekom cijele utakmice bili u vodstvu. Već na početku poveli su s 3-0, pa su Hrvati imali težak zadatak u stizanju suparničkog vodstva.

Hrvatska niti u jednom trenutku nije uspjela stići niti do izjednačenja. Najbolju priliku za to imali su dvije i pol minute prije kraja pri vodstvu Crne Gore 7-6, u napadu s igračem više, kada su suci dosudili prekršaj u napadu?! Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Igor Hinić jedini je u hrvatskoj reprezentaciji bio dvostruki strijelac, dok su po jedan pogodak postigli Bušlje, Joković, Đogaš i Marković. Frano Vićan upisao je 8 obrana. U Crnoj Gori su trojica igrača, Janović, Ivović i Gojković, postigli po dva pogotka.

Nakon Europskog prvenstva, na kojem su u skupini izgubili od Hrvatske, ali su je pobijedili u važnijoj utakmici, u polufinalu, a potom su otišli do kraja i osvojili naslov prvaka, Crnogorci imaju odličnu priliku za osvajanje medalje i na Olimpijskim igrama. U polufinalu ih očekuje susret s Mađarskom. U drugom polufinalu igrat će SAD i pobjednik druge četvrtfinalne utakmice između Španjolske i Srbije.

Hrvatski vaterpolisti ostaju, tako, bez odličja na velikim natjecanjima ove godine. Na Europskom prvenstvu zauzeli su četvrto mjesto, a u Pekingu će ostvariti još lošiji plasman.

Hrvatska - Crna Gora 6-7 (1-3, 3-2, 0-1, 2-1)

Hrvatska: Vićan, Burić, Bušlje 1, Vrdoljak, Kunac, Joković 1, Smodlaka, Đogaš 1, Marković 1, Barač, Hinić 2, Bošković, Pavić.

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Vukčević, N. Janović 2, Tičić, M. Janović 1, Uskoković, Ivović 2, Zloković, Gojković 2, Jokić, Šćepanović.

Peterci: Hrvatska 1 ( 0), Crna Gora 1 (0).

Igrač više: Hrvatska 11 (4), Crna Gora 9 (4)


Reci što misliš!