Ostalo / OI 2008

OI 2012.

Tony Parker: Olimpijske igre u Londonu su moj veliki motiv

Tony Parker: Olimpijske igre u Londonu su moj veliki motiv

"Dok sam gledao Igre u Pekingu shvatio sam koliko mi je krivo što Francuska nije tamo"

Tony Parker, 26-godišnji francuski košarkaši i ponajbolji igrač San Antonija, naglasio je kako ima velikih motiva s francuskom reprezentacijom.

Početkom rujna će Parker igrati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj 2009. godine. Makar dugo vremena nije bilo sigurno hoće li ponajbolji svjetski razigravač uopće odjenuti dres Francuske, na kraju je izbornik Michel Gomez nagovorio svog najboljeg igrača.

Tako će Parker zajedno s ostalim NBA zvijezdama (Diaw, Petro, Diawara, Turiaf...) povesti Francusku u kvalifikacije gdje igraju u jakoj skupini protiv Italije, Turske i Belgije.

Prvu utakmicu Francuska će igrati na svom parketu protiv Belgije.

- To je prvi put kako ću igrati za reprezentaciju na domaćem terenu. Jako sam uzbuđen i izuzetno sretan jer reprezentacija je moj veliki motiv - rekao je Parker.

Inače, ovaj košarkaš bi mogao biti uzbuđen zbog još jedne činjenice. Naime, igrat će protiv Belgije, a sam je rođen u belgijskom Bruggeu 17. svibnja 1982. godine.

- Mislim da smo proveli jako malo vremena u Belgiji. Vrlo brzo smo doselili u Francusku. Želim pobijediti, to jedino znam. Jer, reprezentacija je moj veliki neostvareni cilj. Ogroman motiv je i Europsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Dok sam gledao Igre u Pekingu shvatio sam koliko mi je krivo što Francuska nije tamo. Košarkaški turnir je bio super atraktivan i nadam se da će Francuska uskoro biti dio tih velikih utakmica - završio je Parker.


Reci što misliš!