Ostalo / OI 2008

POI 2008.

U Pekingu svečano otvorene 13. Paraolimpijske igre

U Pekingu svečano otvorene 13. Paraolimpijske igre

Paraolimpijske igre održavaju se u Pekingu od 6. do 17. rujna

Danas su u Pekingu svečanom ceremonijom otvorene 13. Paraolimpijske igre na prepunom stadionu poznatom kao "Ptičije gnijezdo", javlja Totalportal.

Vrata stadiona bila su otvorena za posjetitelje nekoliko sati prije početka svečanog otvaranja, a prije same ceremonije nastupali su kineski vojni orkestri. Nakon zbornog izvođenja pjesme "Peking, ja volim Peking", na stadion su ušli predsjednik Kine Hu Jintao i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta Philip Craven.

Nakon odbrojavanja, veliki vatromet osvjetlio je Peking. Uživo je izvedena kineska himna, a zatim je predstavljeno 148 državnih delegacija paraolimpijskih sportaša. "Ptičijim gnijezdom" prošlo je 4.000 paraolimpijaca.

Za 13. Paraolimpijske igre u Pekingu je tiskano 1,8 milijuna ulaznica, koje su gotovo sve rasprodane. Slogan Igara je "Jedan svijet, jedan san" sa namjerom da ukaže na duh zajedništva.

Stilizirana slika sportaša u pokretu koja je izabrana za amblem ovog natjecanja nosi ime "Nebo, zemlja i ljudska bića" i odnosi se na napor koji sportaši sa invaliditetom ulažu u sport, kao i sam život.

Paraolimpijske igre održavaju se u Pekingu od 6. do 17. rujna.


Reci što misliš!