Ostalo / OI 2008

POI 2008.

Damir Bošnjak bez finala zračnog pištolja 10 metara

Damir Bošnjak bez finala zračnog pištolja 10 metara

Za finale nedostajao jedan krug

Hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak nije se uspio plasirati u finale discipline zračni pištolj 10 metara na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Bošnjak, koji ima potkoljenu amputaciju, zauzeo je deveto mjesto sa pogođenih 562 kruga, ispustivši finale za jedan krug, javlja Sportal.

"Ponekad treba imati i malo sreće. Međutim, zadovoljan sam nastupom. Otprilike sam očekivao ovakav rezultat," kazao je 39-godišnji Bjelovarac, kojemu je osmu poziciju oteo paraolimpijski pobjednik iz Atene Turčin Korhan Yamac.

Bošnjak je u prvoj seriji pogodio 93 kruga, isti rezultat je ponovio u drugoj seriji, a zatim su uslijedilia 94, 93, 95 i 94 pogođena kruga. Da je uspio ponoviti osobni rekord od 567 krugova zauzeo bi peto mjesto.

"Desetka u zadnjem kicu me vodila u finale, no pogodio sam devetku", dodao je srebrni s Europskog prvenstva u disciplini pištolj slobodnog izbora.

Bošnjaka do konca Igara očekuju još dvije discipline u kojima je daleko bolji - sportski pištolj i pištolj slobodnog izbora.

"Nadam se boljem rezultatu i plasmanu u finale," dodao je Bošnjak koji je stradao u Domovinskom ratu.

Njegovim nastupom bio je zadovoljan i izbornik Rajko Samueli Kačić. "Bošnjak je imao ujednačen nastup bez velikih padova. Zadovoljan sam jer je ovo njegova najslabija disciplina," naglasio je Kačić, dodavši kako najviše očekuje od Bošnjakovog nastupa u pištolju slobodnog izbora. "To je kraljevska disciplina, puca se na 50 metara što iziskuje veliku mirnoću i koncentraciju."


Reci što misliš!