Ostalo / OI 2008

POI 2008.

Pistorius želi tri paraolimpijska zlata

Pistorius želi tri paraolimpijska zlata

Pistorius ističe da nema ništa manje motivacije za nastup na Paraolimpijskim igrama

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius želi osvojiti tri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, koje su jučer spektakularno otvorene.

Podsjetimo, Pistorius je invalid bez obiju potkoljenica koji trči na potezama, a koji je presudom Međunarodnog sportskog suda (CAS) dobio odobrenje za nastup u konkurenciji tjelesno zdravih atletičara.

Iako nije uspio ostvariti normu za nastup na Olimpijskim igrama, Pistorius ističe da nema ništa manje motivacije za nastup na Paraolimpijskim igrama.

- Jako sam razočaran jer nisam izborio Olimpijske igre jer sam o tome sanjao tri godine. Imao sam priliku, ali nisam uspio. Međutim nisam još rekao svoju posljednju riječ i optimistički gledam na budućnost i London 2012. godine - izjavio je Pistorius.

- Nastup na Paraolimpijskim igrama gledam kao veliki izazov i ne podcjenjujem to natjecanje. Ponosan sam što ću biti dio njega, a moj cilj je osvojiti tri zlatne medalje (100, 200 i 400m) i ako je moguće oboriti neki svjetski rekord. Vjerujem da to mogu postići.


Reci što misliš!