Ostalo / OI 2008

Peking

POI: Španja i Lozanov u finalu, Sršen 14.

POI: Španja i Lozanov u finalu, Sršen 14.

Jedna od najpoznatijih hrvatskih paraolimpijki Ana Sršen nije se uspjela plasirati u finale utrke na 100 prsno

Hrvatski paraolimpijac Vedran Lozanov plasirao se u finale utrke na 5.000 metara u konkurenciji slabovidnih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Svjetski prvak iz Assena iz 2006. u finale je ušao kao posljednji, deseti s rezultatom 16:04.03 što je minutu slabije vrijeme od njegova osobnog rekorda.

"Nakon trećeg kilometra je nešto krenulo po zlu, osjetio sam slabost i posve sam pao", rekao je 23-godišnji Zagrepčanin.

Najuspješniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja plasirao se u finale utrke na 100 metara prsno. Španja je u finale kategorije SB7 ušao kao sedmi s rezultatom - 1:28.82 što je više od dvije sekunde slabije vrijeme od prijavljenog rezultata za Peking.

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali pošto mi je to bila prva utrka na paraolimpijskim igrama to je sasvim očekivano. Prioritet je bio ulazak među osam najboljih, a to sam ostvario", rekao je Španja.

"Morat ću popraviti par segmenata, posebice na drugih 50 metara u kojima sam jako pao. Nadam se da će poslije podne biti mnogo bolje", dodao je Španja.

Za razliku od Španje, jedna od najpoznatijih hrvatskih paraolimpijki Ana Sršen nije se uspjela plasirati u finale utrke na 100 prsno. Na koncu je zauzela posljednje, 14. mjesto s rezultatom 1:39.28. Međutim, za 35-godišnju Dubrovčanku s prebivalištem u Zagrebu već je sam nastup u Pekingu uspjeh. Ana je naime, u svibnju rodila sina Vida i usprkos velikim obvezama oko majčinstva uspjela se vratiti u bazen.

"Nisam očekivala finale, jer i da sam otplivala svoj najbolji rezultat ne bi bilo dovoljno za ulazak među osam. S obzirom da je od poroda prošlo tek nešto više od tri mjeseca i da je iza mene trudnoća jako sam sretna što sam uopće na Igrama i što sam se uspjela vratiti u vodu i početi trenirati", rekla je Ana.

Ani su to četvrte paraolimpijske igre nakon Atlante, Sydneya i Atene. Najbliže postolju bila je u Atlanti 1996. gdje je bila četvrta na 100 prsno, dok je prije četiri godine u Ateni četvrto mjeto zauzela na 400 metara slobodno. Ipak za nju su najdraže igre upravo ove u Pekingu.


Reci što misliš!