Ostalo / Intervjui

razgovor uoči koncerta u arsenalu

Nina Badrić: Zadar je grad kojem se uvijek rado vraćam!

Nina Badrić: Zadar je grad kojem se uvijek rado vraćam!
Sanjin Strukic/PIXSELL

Što nam je sve uoči koncerta u Zadru otkrila istinska zvijezda hrvatske glazbene scene, Nina Badrić?

Nina nam stiže u petak, 3. svibnja u klub Arsenal i poručuje kako se veseli susretu sa zadarskom publikom!

Počela bi s ovim pitanjem. Još uvijek se sjećam onih rođendana na kojima smo puštali Ninu i Emiliju - Ja sam vlak što zgazit će te mali..! Nina, kako je bilo stvarati glazbu tada? Bi li danas imali kakav važan savjet za tadašnju Ninu? 

Bila su to lijepa vremena. Ali ne bih tadašnju Ninu opterećivala nikakvim savjetima. Možda su neke stvari od tog vremena do danas bile i teške, pa možda čak i bolne, ali sve me to učinilo osobom koja sam danas. Nina je uvijek bila svoja i ostala je svoja. I tadašnja i sadašnja. Ne bih mijenjala ništa iz svoje prošlosti jer to nema smisla. Sretna sam i blagoslovljena s onim što imam i svime što se dogodilo da bih da toga došla.

Jeste li još u kontaktu s Emilijom, našom Zadrankom? 

Znamo se susresti. Imam dosta dragih osoba u Zadru i zato je to grad kojem se tako rado vraćam.

3c4ec61c37fa4fd39ef7a5ea94cd4f1c.jpg?v=2Zadarska pozornica nije vam strana. Imali ste čast nastupiti i na Forumu...možete li nam reći jeste li imali prilike malo bolje upoznati grad?

Naravno, kao što sam već spomenula, imam u Zadru dobrih prijatelja koji su me upoznali s čarolijom tog prekrasnog grada.

Mediji su se nedavno ''raspisali'' o vašem boravku na Karibima. Koliko često stignete pobjeći od obaveza, koje destinacije su vam nekako trajno ostale u sjećanju?

Iza mene je bilo jedno divno, ali jako naporno razdoblje. Imali smo nekoliko velikih koncerata, rasprodanu splitsku Arenu, pa ljubljanski Cankarjev dom, snimanja Zvijezdi, novih materijala, puno nastupa i bilo je krajnje vrijeme za mali bijeg na odmor. Bilo je predivno, ali kao i uvijek pokazalo se da je važnije s kim si, nego gdje si. Tako da sam uz predivno more i sunce, najviše uživala u društvu dragih prijatelja.

Postoji li grad u kojem se možete ''skroz'' zamisliti?

Ovaj divan poziv kojim se bavim mi daje mogućnost da sam čest gost u brojnim gradovima osim u mom divnom Zagrebu. A nikako ne smijem zaboraviti svoj Hvar, moja oaza i moje utočište.

Da niste pjevačica, čime bi se bavili? Koji su vaši interesi izvan studija, backstagea, pozornice...kada nema svjetla reflektora i bliceva fotoaparata...

Kad nisam u poslu, sa svojom sam obitelji. Svaki slobodan trenutak posvećujem njima i toliko sam ponosna na njih. Oni su moja potpora i utjeha.

d8745833344e858d478f40efc5bc459a.jpg?v=2Kako je biti dio showa Zvijezde? Što vam se u tu najbolje ''poklopilo'', kako je biti dio tog projekta?

Na tom se showu poklopio sve. Ekipa iza i ispred kamera. Moji kolege u žiriju, ali i ekipa koja je morala stati pred mikrofon i ogoliti dušu. Nije to lako i bilo je zaista divno biti među tim mladim, talentiranim ljudima. Moda su oni došli k nama po savjet, ali i mi smo od njih 'skupili' prekrasnu emociju i inspiraciju. Hvala im.

Planovi za ljeto - nastupi?

Bit će nastupa, kao i uvijek ljeto mi je radno, ali kad ti je posao gušt i strast, onda se radnom ljetu veseliš. Ali, moram priznati da uvijek ostavim maleni djelić ljeta samo za sebe. I Hvar. 


Reci što misliš!