Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Osnovano Povjerenstvo za izmjene i dopune Prostornog plana Zadra

Osnovano Povjerenstvo za izmjene i dopune Prostornog plana Zadra

Jedna od tema današnjeg kolegija bila je i dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija, a posebno monitoring komarca Aedeas albopictu

Danas je na Kolegiju gradonačelnika osnovano stručno Povjerenstvo za izradu osnovnih načela i programskih smjernica za izmjene i dopune Prostornog plana Grada Zadra.

Članovi Povjerenstva su koordinator Matko Segarić (gradski pročenik za graditeljstvo te zadarski arhitekti Nives Kozulić, Željko Predovan i Igor Pedišić.

Povjerenstvo je dobilo rok od 60 dana da da izradi smjernice PP-a, na temelju kojih će se krenuti u postupak izmjena i dopuna Prostornog plana.

Ujedno, Povjerenstvo će nadzirati tehničke izmjene i dopune PP-a sve do usvajana na sjednici Gradskog vijeća.

Kako je objasnio gradonačelnik Vrančić, Povjerenstvo je osnovano jer Grad Zadar nema odjel za prostrono planiranje poput većih gradova u Hrvatskoj.

Jedna od tema današnjeg kolegija bila je i dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija, a posebno monitoring komarca Aedeas albopictu.

Za te je potrebne Grad odobrio 85.000 kuna, a samo na borbu protiv ove vrste komarca, koja je transportom guma brodom stigla iz Ancone u Zadar još prije 5 godina, izdvojeno je 35.000 kuna.

Jagoda Šarunić Gulan iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar rekla je kako se radi o vrlo neugodnom insektu čiji jači ubod može izazvati alergijeske reakcije.


Reci što misliš!