Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Kolegij gradonačelnika: O gradskim stanovima i minisu Vodovoda

Kolegij gradonačelnika: O gradskim stanovima i minisu Vodovoda

Neki od stanova će biti ispražnjeni a stanovi će biti vraćeni Gradu", napomenuo je Vrančić

Na današnjem Kolegiju gradonačelnika bilo je riječi o gradskim socijalnim stanovima. Dodjela stanova obavljat će se putem natječaja, a podnositelji zahtjeva morat će ispuniti pet zahtjeva.

Podnositelj zahteva mora imati potvrdu o deset godina stalnog prebivališta na području Grada Zadra, zatim potvrdu o neposjedovanju useljive kuće ili stana na području Republike Hrvatske, da vrijednost pokretne imovine ne prelazi 75 tisuća kuna te da ukupni prihodi obitelji ne prelaze određen postotak prosjećne netto plaće u RH, što opet ovisi i o broju članova obitelji.

Na osnovu prikpljenih bodova, formirat će se lista za 2011. godinu, jer postojeća vrijedi do kraja ove godine.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić rekao je kako je zbog sumnje u manipulacije izvršena kontrola gradskih stova koji su u korisštenju.

"Neki od stanova će biti ispražnjeni a stanovi će biti vraćeni Gradu", napomenuo je Vrančić.

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić na današnjem je Kolegiju objavio kako će Poduzetnički inkubator, koji djeluje u sastavu Razvojne agencije ZADRA biti uskoro objedinjem s Trgovačkim društvom Crno, čije osnivanje tek slijedi.

Od pročelnika za gospodarstvo Alana Kocipera gradonačelnik je zatražio da se po pitanju ovog projekta do kraja godine poduzumu prve radnje.

Što se tiče poslovanja tvrtki u vlasništvu Grada, 12 ih je u prošloj godini poslovalo s dobiti. Primjerice, Čistoća d.o.o. Zadar zabilježila je dobit od gotovo 250.000 kuna. Nažalost, Vodovod d.o.o. Zadar 2009. godinu zaključio je s minusom.

Kako je obješnjeno, Vodovod je zabilježio minus od 2.84 milijuna i to zbog neisplaćenog duga prema samoj tvrtki.


Reci što misliš!