Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Ruševine po gradu uklanjat će Lavčević d.o.o.

Ruševine po gradu uklanjat će Lavčević d.o.o.

Na Kolegiju je između ostalog donesena i odluka da se tvrtki Obala i lučice d.o.o za opremanje plaže Kolovare isplati 150.000 kuna. Plaža će biti otvorena danas, a od noviteta na njoj su tuševi, sanitarni čvorovi, te spasilačka služba

Tvrtka Lavčević do 2012. godine obavljat će radove na uklanjanju ruševina u Gradu Zadru, odlučio je gradonačelnik Zvonimir Vrančić nakon što je ponuda te tvrtke proglašena najpovoljnijom na natječaju.

Naime, kako je na Kolegiju gradonačelnika pojasnio Jure Zekanović, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, na natječaj se javilo šest tvrtki, a Lavčević je ponudio najnižu cijenu od 49,08 kuna po toni odvezenog materijala.

Iako je cijena znatno niža od ostalih, koje su iznosile i 87 kuna po toni, Zekanović je istaknuo kako je razlika samo posljedica gospodarske krize u građevinarstvu.

 -U gradskom proračunu za sanaciju srušenih zgrada ove je godine osigurano pola milijuna kuna, a u proračunima za 2011. i 2012. po milijun kuna. Prioritet će biti uklanjanje ruševina u blizini škola, vrtića i prometnica - kazao Vrančić.

Na Kolegiju je između ostalog donesena i odluka da se tvrtki Obala i lučice d.o.o za opremanje plaže Kolovare isplati 150.000 kuna. Plaža će biti otvorena danas, a od noviteta na njoj su tuševi, sanitarni čvorovi, te spasilačka služba.

Na jesen bi, prema gradonačelnikovoj najavi, trebao proraditi i Centar  za odgoj obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama"Mocire", odnosno dječji vrtić i škola, dok će dio za smještaj osoba i nastavak rehabilitacije početak pričekati, jer su još u pregovorima s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi oko sufinanciranja potrebne opreme.


Reci što misliš!