Ostalo / Grad Zadar

Najam prostora

Francuska kozmetika u Zadru za 76,2 eura po kvadratnom metru

Francuska kozmetika u Zadru za 76,2 eura po kvadratnom metru

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić u ponedjeljak bi trebao donijeti odluku o dodjeli poslovnog prostora na Narodnom trgu i potom potpisati rekordno visok ugovor

Zagrebačka tvrtka Stillmark, koja zastupa francusku kozmetičku liniju L'occitane, pobijedila je na ponovljenom javnom natječaju za najam gradskog prostora na Narodnom trgu. Za prostor veličine 70 kvadrata, Stillmark je ponudio 76,2 eura po četvornome metru, iako je početna cijena bila niža više nego dva puta - 35 eura.

Na ponovljeni su natječaj stigle četiri ponude, od kojih je najnižu (41,1 euro) ponudila "Rijeka tekstil - Domus", zagrebački "Intex promet" ponudio je 67 eura, a "E.N.G. Prom" 53 eura, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić u ponedjeljak bi trebao donijeti odluku o dodjeli poslovnog prostora na Narodnom trgu i potom potpisati rekordno visok ugovor za jedan gradski prostor. Naime, izlicitirana cijena od 76,20 eura po kvadratu daleko je najviša cijena koju je postigao neki gradski poslovni prostor.

Na drugom je mjestu dvadesetak metara udaljeni prostor koji koristi "Optika Bajlo", i za to Gradu plaća 62 eura po kvadratu. Slijede potom još dva poslovna prostora, također u Ulici Mihovila Klaića - u jednom je trgovina s najmom od 55 eura, a u drugom prodavaonica suvenira s najmom od 40 eura po četvornom metru. Jednako toliko plaća i tvrtka "Aquatica" koja na Narodnom trgu prodaje naočale.

Ispada da je uz Narodni trg, Ulica Mihovila Klaića, koja od Narodnog trga vodi prema Četiri kantuna, daleko najatraktivniji dio grada za najam poslovnih prostora. Dakako, da bi prostor na Narodnom trgu definitivno postao najskuplji gradski prostor, potrebno je još potpisati ugovor između Grada i Stillmarka koji je platio jamčevinu od čak 54.000 kuna.

Na prošlom natječaju je za 83 eura ugovor trebala potpisati tvrtka "Dalmacija product", ali su odustali, pa im je propala jamčevina od 45.000 kuna.

Priča s najmom prostora na Narodnom trgu odudara od uobičajenih muka gradske uprave da iznajmi svoje prostore. Od sedam preostalih prostora, stigla je ponuda samo za frizerski salon u F. Grisogona, i to za 8,50 eura po kvadratu. Iako je prije nekoliko godina obnovljena, Zrinsko-frankopanska ulica najmoprimcima uopće nije atraktivna: Grad po treći put raspisuje natječaj za najam 50 kvadrata po početnoj cijeni od osam eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.