Ostalo / Grad Zadar

Aktualni sat Gradskog vijeća

Antičević-Marinović: Gradonačelniče, kako mislite riješiti problem luksuzne vode u Zadru?

Antičević-Marinović: Gradonačelniče, kako mislite riješiti problem luksuzne vode u Zadru?

Aktualni sat Gradskog vijeća otvorio je još jedan zanimljivi niz pitanja i inicijativa. Mladi, poliklinika, luksuzna voda i zona Crno samo su neka od njih.

SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović upitala je gradonačelnika Zvonimira Vrančića kako će riješiti problem luksuzne vode u Zadru te je li se Zadar kandidirao za program Hrvatskih voda i osigurao bespovratna sredstva. „Kandidirali smo dva projekta koristeći financijska sredstva i planiramo dobiti dodatna sredstva jer imamo gotove projekte", odgovorio joj je gradonačelnik.

„Uz silnu želju, i da se nisam opekla, povjerovala bih vam", kazala je Ingrid Antičević-Marinović zatraživši pisani odgovor i najavivši odlazak u Hrvatske vode. Darko Kasap je napomenuo kako je svaki građanin platio onoliko vode koliko je potrošio. „Drugi pucaju od muke, a vi od smijeha", bio je komentar Antičević-Marinović.

Od ostalih inicijativa i pitanja aktualnog sata vrijedi spomenuti dovršetak projektne dokumentacije rive u Petrčanima, te rješavanje pitanja alternativne omladinske scene. Vrančić je naglasio kako se nije odustalo od Centra za mlade te kako bi ga najradije on sam već sutra počeo graditi. Problem je "jedino" što bi to grad koštalo 35 milijuna kuna.

Dosta vijećnika imalo je pitanja vezano uz vrtiće, a Irena Dragić je upitala gradske čelnike što učiniti kako bi se omogućili bolji sigurnosni uvjeti domovima za starije osobe.

Omerka Šarić je za Zadrane „isposlovala" uspješno rješavanje problema naplate kazni za parkiranje te je gradonačelnik obećao kako će „sitnije" opomene proći bez dodatnih troškova odvjetničkog ureda kojeg je angažirala tvrtka „Obale i lučice".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.