Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Vrančić: Grad Zadar na tragu je financijske stabilnosti!

Vrančić: Grad Zadar na tragu je financijske stabilnosti!

Planirani proračun grada Zadra za 2013. godinu u iznosu od 363 milijuna kuna realan je i zadržava visoku razinu javnog standarda, smatra gradonačelnik grada Zadra, Zvonimir Vrančić, koji je danas održao kolegij s gradskim pročelnicima.

Zadržat će se isplata stipendija, dječjih naknada, uskrsnica, iznosi za sportske programe, za nabavu Općoj bolnici Zadar, uvođenje novih programa u vrtiće.

Vrančić je kazao kako će se nakon Nove godine nastaviti započete gradnje, primjerice, Bihaćka cesta, ulica Petra Skoke i Marina Getaldia. Ide se u adaptaciju rive na Ižu, Jazinama, počinje gradnja rive u Petrčanima. Započet će i prve aktivnosti za izgradnju škole u Novom Bokanjcu.

U tijeku je rad na 8 objekata Odvodnje, a bit će ih još. Do siječnja se očekuje dovršenje vrtića na Bokanjcu, a u veljači otvorenjeTrga Petra Zoranića.

Za socijalne stanove predviđeno je 3 milijuna kuna, a za projekte zaštite okoliša 4,8 milijuna kuna

Informatizacija gradske uprave nastavlja se sa 2,2 milijuna kuna. Spomenimo i obećanje udrugama mladih - Grad Zadar uložit će u adaptaciju starog Kazališta lutaka Zadar, s obzirom da su lutkari pronašli smještaj za scenografiju.

Novih obveza za građane neće biti, obećava Vrančić. Komentirao je i uvođenje tzv. ''poreza na imovinu'': ''Želim poručiti Vladi RH da prestane s dodatnim opterećenjima za građane!''

Pročelnica Odjela za financije grada Zadra, Grozdana Perić, kaže kako planirani proračun za 2013. godinu iznosi 3,3 posto više od proračuna za 2012. godinu. ''Mi smo u ovoj godini rebalansom do danas uspjeli ostavriti 80 posto tekućeg proračuna. Rashodi se zadržavaju i 5 posto su niži nego što su ostvareni prihodi. Naši su programi vrlo racionalni. U ovaj proračun ugrađena je i druga rata kredita kojega otplaćujemo, a riječ je o iznosu od 17,5 milijuna kuna'', izvjestila je Perić.

''Situacija je stabilna, prihodi i rashodi uravnoteženi, ako bude sve u redu, 2012. godinu završit ćemo stabilno i nadam se, pozitivno. Od deficita došli smo do suficita! Ministarstvo regionalnog razvoja isplatilo je 5,5 milijuna kuna za SC Višnjik, očekujemo još toliko, pa mogu kazati da je Grad Zadar na tragu financijske stabilnosti'', zaključio je gradonačelnik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.