Ostalo / Grad Zadar

24.017.784,69 kuna s PDV-om

Stigle ponude za Kneževu palaču; Slovenski Kolektor koling d.o.o. dao najmanju ponudu

Stigle ponude za Kneževu palaču; Slovenski Kolektor koling d.o.o. dao najmanju ponudu

Slovenski Kolektor koling d.o.o. dao je najmanju ponudu u iznosu od 19.214.227,75 kuna bez PDV-a, odnosno 24.017.784,69 kuna s PDV-om, te je tako bio najpovoljnija ponuda za Grad Zadar koji obnavlja Kneževu palaču.

Na javni natječaj pristigle su četiri valjane ponude, a po prvi put korištena je internetska platforma Narodnih novina s obzirom da je ista u funkciji od ove godine po propisu Zakona o javnoj nabavi.

Ingrad d.o.o. Zagreb, Zajednica ponuditelja Krekić Avangard d.o.o. Zadar, Inero d.o.o. Split i VGP d.o.o. Ljubljana te Teh-gradnja d.o.o. Zagreb svoju su dokumentaciju dostavili klasičnim, "papirnatim" putem, dok je pobjednička ponuda Kolektor kolinga koji bi, ako ga još potvrdi i Gradsko vijeće, trebao postati novi izvođač radova koji će nastaviti s izvođenjem radova na Kneževoj palači.

 

 

Podsjetimo, Ploter je odustao od ovog projekta, odnosno, grad je raskinuo ugovor s ovom tvrtkom zbog manjkavosti u dinamici radova. 20 milijuna kuna vrijedan je ovaj natječaj koji ima i stavku da budući izvođač mora priložiti i bankovnu garanciju u iznosu od 6 milijun kuna.

Istovremeno s natječajem za novog izvođača radova, Grad Zadar otvorio je natječaj i za opremanje Centra kulture. Vrijednost radova iznosi oko 9 milijuna kuna, a natječaj završava 3. ožujka.

Obnova Kneževe palače, koja se najvećim dijelom financira iz Europskih fondova, morala bi biti dovršena u za to predviđenom roku, kako ne bi došlo do penala za Grad Zadar.

Nakon gotovo četiri godine, Kneževa palača je, podsjetimo, zatvorila svoja vrata za posjetitelje zbog realizacije projekta ''Obnova i turistička valorizacija kulturno turističkog kompleksa Kneževe palače''.

Koordinator projekta je Grad Zadar, partneri su Narodni muzej Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Agencija za razvoj Zadarske županije - ZADRAnova i Sveučilište u Zadru.

Provedba ovog projekta, odobrenog za financiranje na natječaju za razvoj poslovne infrastrukture, iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013., započela je 02. listopada 2014. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.