Ostalo / Grad Zadar

Ante Rados novi direktor Turističke zajednice grada Zadra

Ante Rados novi direktor Turističke zajednice grada Zadra

Ante Rados novi je direktor Turisitičke zajednice grada Zadra, odlučeno je većinom glasova u tajnom glasovanju na sinoćnjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra.

Prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje Rados istaknuo se jasnom vizijom daljnjeg unapređenja i strateškog planiranja razvoja turizma grada Zadra, uvažavajući ključne zadaće i djelokrug rada TZ-a, proaktivnim pristupom i komunikacijskim vještinama, što je kod većine članova Turističkog vijeća TZ grada Zadra presudilo pri odabiru gospodina Ante Radosa kao najkompetentnijeg kandidata spremnog za preuzimanje funkcije prvog čovjeka turizma grada Zadra.

"Drago mi je da je izbor konačno završen i da počnem raditi posao za koji sam visoko motiviran", izjavio Rados za Radio Zadar.

Ante Rados u Zadru ali i šire je poznat kao višestruko nagrađivani autor, klapski voditelj i pjevač.

Ante Rados rođen je 1971. godine u Zadru, po struci je diplomirani ekonomist, diplomirao 2002. godine na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji, a trenutno zaposlen kao profesor ekonomske grupe predmeta sa zapaženim rezultatima i brojnim nagradama na području kulture i turizma.

Odrastao u Bokanjcu kod Zadra slušajući starije pjevače istoimene klape, i nastavljajući obiteljsku tradiciju, u petnaestoj godini počeo pjevati, a kasnije voditi  klapu Bokanjac. Godine 1992. osnovao studentsku klapu Korenat iz Opatije, u kojoj je  bio pjevač i voditelj.

Klapi Fortunal iz Rijeke se pridružio 1995.godine, najprije kao pjevač, a kasnije i kao umjetnički voditelj. Ženska klapa Baklje iz Rijeke je pod njegovim umjetničkim vodstvom bila od 1998. do 2003. godine, a muška klapa Crikvenica od 2000. do 2005. godine.

Trenutno vodi i pjeva u klapi Kaleta iz Zadra. Uz Kaletu, umjetnički vodi klape Kožino iz Zadra i Karmel (Turanj). Kao pjevač, voditelj, tekstopisac, skladatelj i aranžer sudjelovao i nagrađivan na raznim klapskim natjecanjima (Festivali u Omišu, Senju, Kaštel Kambelovcu, Klisu, Pakoštane).

Dobitnik je 19 različitih „omiških“ nagrada s četiri klape (Fortunal, Crikvenica, Kaleta i Kožino). Član stručnog žirija na Festivalu u Buzetu (natjecanje klapa Istre i Kvarnera), Festivalu dječjih klapa u Zadru i Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu.

S klapama održao više stotina koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu (Italija, Vatikan, Austrija, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Urugvaj, Peru, Čile, Češka, Slovačka, Južnoafrička Republika). Zastupljen kao glazbeni producent na više desetaka klapskih nosača zvuka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.