Ostalo / Gastro

Zeleno srce Gorskoga kotara u Hrvatskoj

Gorski kotar u Zadru priređuje gastro-etno manifestaciju

Gorski kotar u Zadru priređuje gastro-etno manifestaciju

Ponuda će uključivati obrte, zanatstva, gastro delicije, glazbeno-kulturno blago,... jednom riječju, biti će predstavljeno sve ono što Gorski kotar jest

U Multimedijalnoj dvorani GKZD održana je konferencija za medije na kojoj je Ivica Knežević, dopredsjednik 'Društva gorana Zagreb' najavio prvu manifestaciju u Dalmaciji pod nazivom 'Zeleno srce Gorskoga kotara u Hrvatskoj'. Zadar je dobio čast biti prvi po redu kao grad domaćin koji će ugostiti Gorski  kotar na predivnoj jadranskoj obali.

Uz veliko razumijevanje gradonačelnika Grada Zadra, Zvonimira Vrančića, za manifestaciju je odobren trg Poljana pape Ivana Pavla II. gdje će u subotu, 21. svibnja 2011., biti održano predstavljanje odnosno promocija Gorskog kotara u Dalmaciji sa svom njegovom turističkom gastro-etno ponudom. Ponuda će uključivati obrte, zanatstva, gastro delicije, glazbeno-kulturno blago, jednom riječju, biti će predstavljeno sve ono što Gorski kotar jest i što ga sačinjava.

'Predstavit ćemo sve ono što posjedujemo i čime se dičimo u našem kraju, a zaista imamo  dosta toga što je za Zadrane i Zadranke egzotično, kao što je i nama vaše egzotično', objašnjava Ivica Knežević.

Program će početi u 11 sati na trgu Poljana pape Ivana Pavla II., u subotu, 21. svibnja 2011. 'Nadam se da će svi koji dođu uživati te da će prepoznati sadržaje koji će se nalaziti na izložbenim štandovima. Mnoge će se stvari moći i degustirati i kupiti, dijelit će se reklamni prospekti, materijali, kontakti i sl.', rekao je Ivica Knežević.

Predstavit će se svih devet lokalnih samouprava Gorskog kotara - grad Delnice, grad Vrbovsko, grad Čabar, općina Brod Moravice, općina Skrad, općina Ravna Gora, općina Lokve, općina Mrkopalj i općina Fužine. Predstavljanje će trajati do 17 sati. U slučaju lošeg vremena, Gradski oci su organizatorima manifestacije i predstavljačima osigurali alternativni prostor Arsenala.

Biti će još mnogo popratnih događanja na manifestaciji, naglasio je dopredsjednik Knežević, ali nam nije htio sve otkriti kako bi to ostalo iznenađenje za sve posjetitelje. Otkrio nam je samo jedan detalj, a to je da će prije samog početka manifestacije gradom prodefilirati puhački orkestar iz Ravne Gore KUD 'Sloga', koji slavi 180 godina postojanja i spada među vrhunske puhačke orkestre u Hrvatskoj i šire. Poznati su Austriji, Njemačkoj i svugdje gdje se takav oblik stvaralaštva i muziciranja njeguje.

Doći će i vrhunski ravnogorski tamburaši koji ove godine slave 120. godišnjicu aktivnog rada, što  uvelike govori o tradiciji i kvaliteti sviranja u goranskome kraju.

Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija. Veliku pomoć u organizaciji je pružila i Turistička zajednica primorsko-goranske županije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.