Ostalo / Euro 08

Skupina D

Hiddink: Protiv Šveđana igra i Aršavin

Hiddink: Protiv Šveđana igra i Aršavin

Šveđani su otvoren narod koji voli pobjeđivati

Andrej Aršavin, napadač ruske reprezentacije, odradio je dvije utakmice suspenzije i na dispoziciji je izborniku Guusu Hiddinku za susret 3. kola EP-a u D skupini protiv Švedske.

Izostanak Aršavina i njegovog klupskog kolege iz ruskog prvaka i pobjednika Kupa Uefe Zenita Pavela Pogrebnjaka, bio je veliki hendikep za Rusiju u prve dvije utakmice Europskog prvenstva. I dok Pogrebnjak zbog ozljede koljena neće pomoći Rusiji do kraja prvenstva, Aršavin je spreman napokon zauzeti svoje mjesto u sastavu.

- Aršavin je igrač koji iz ničega može napraviti nešto. Uvijek i iz svake pozicije može zabiti gol. Vrlo je koristan igrač za momčad – izjavio je Hiddink za Sport Express.

Bez obzira na ovakve pohvale, nizozemski stručnjak nije siguran da će Aršavin zaigrati od početka:

- Aršavin je posljednji puta nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Litve 4. lipnja. Otada nije igrao puno, možda nije u punoj kondiciji za svih 90 minuta. Još ćemo vidjeti – zagonetan je Hiddink.

Rusiji za prolaz u četvrtfinale treba pobjeda, dok će Šveđanima u tom susretu biti dovoljan i jedan bod. Ipak, izbornik Rusije vjeruje da će i Švedska igrati na pobjedu:

- Ne vjerujem da će Šveđanima njihov mentalitet dopustiti da igraju na neodlučeni ishod. Oni su otvoreni narod koji voli pobjeđivati – zaključio je Hiddink.

Reci što misliš!