Ostalo / Euro 08

Skupina C

Je li netko sumnjao? Talijani u četvrfinalu!

Je li netko sumnjao? Talijani u četvrfinalu!

Ozljeda Riberyja, crveni karton Abidala te realizirani jedanaesterac Pirla vrlo rano je usmjerio utakmicu na talijanski mlin

Italija je u četvrtfinalu Europskog prvenstva - jedan dio posla su obavili sami pobjedom protiv Francuske 2-0, a drugi su obavili Nizozemci koji su istim rezultatom svladali Rumunjsku.

Utakmica Italije i Francuske, repriza posljednjeg Svjetskog prvenstva iz Njemačke, imala je dva ključna trenutka. Prvi se dogodio u 8. minuti kada se sam ozlijedio Franck Ribery, idejni vođa Francuske.

Drugi još veći šok za Francusku se dogodio u 25. minuti kada je Abidal u šesnaestercu srušio s leđa Tonija. Luboš Michel je dosudio jedanaesterac, a Abidal je morao u svlačionicu.

Andrea Pirlo je realizirao jedanaesterac i bio je to prvi korak Talijana prema četvrtfinalu. Do kraja poluvremena Italija je mogla i definitivno ugaziti među osam najboljih, ali je tri stopostotne šanse propustio Luca Toni.

Najbolju je imao u 28. minuti kada je akrobatski zahvatio loptu koja je prošla kraj stative. Još je bliže pogotku bio Grosso koji je u 44. minuti iz slobodnog udarca pogodio stativu.

U nastavku je Francuska na momente bila bolja momčad. Thierry Henry je pokušavao sam, a najbolju priliku je imao Karim Benzema koji je u 74. minuti sjajno pucao, ali je Buffon još bolje obranio.

No, utakmica je bila riješena dvanaest minuta ranije kada je De Rossi izveo slobodni udarac s 30-ak metara, a lopta se odbila od Henryja i završila u mreži za nedostižnu prednost.

Na stadionu u Zürichu navijači Italije su jače od svojih pogodaka proslavljali vijesti kako Nizozemska vodi protiv Rumunjske.

Europsko prvenstvo, 3. kolo skupine C:

Francuska - Italija 0-2 (0-0)

Strijelci: Pirlo 25-11m, De Rossi 62

Francuska: Coupet - Clerc, Gallas, Abidal, Evra - Makelele, Toulalan, Govou (od 66. Anelka), Ribery (od 10. Nasri, od 26. Boumsong) - Benzema, Henry.

Italija: Buffon - Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso - Gattuso (od 82. Aquilani), De Rossi, Pirlo (od 55. Ambrosini), Perrotta (od 64. Camoranesi) - Cassano, Toni.


Reci što misliš!