Ostalo / Euro 08

Četvrtfinale: Hrvatska - Turska

Turski kardiolog: Nemojte gledati utakmicu s Hrvatima!

Turski kardiolog: Nemojte gledati utakmicu s Hrvatima!

Srčanim bolesnicima: Pogledajte utakmicu u snimci

Nakon šokantne završnice utakmice Turske i Češke na nogometnom Euru, dva su turska državljanina preminula od posljedica srčanog udara.

Zbog toga se u javnosti oglasio dr. Kaan Kirali, specijalist na kardiologiji u istanbulskoj bolnici Kosoyolu, te apelirao na sunarodnjake koji boluju od srčanih problema neka ne gledaju utakmicu između Hrvatske i Turske u četvrtfinalu.

- Preporučam svima koji ne mogu kontrolirati svoje emocije neka ne gledaju utakmicu u izravnom prijenosu. Neka najprije pričekaju i saznaju rezultat, pa onda pogledaju utakmicu u snimci – izjavio je liječnik nastavivši:

- Ako se već ne možete suzdržati od toga, pratite svakako utakmicu s pilulom nitroglicerina pod jezikom, tako da je odmah možete progutati u slučaju nastupanja krize.

Sugestija se, najavio je Kirali odnosi na sve pacijente sa srčanim tegobama, uključujući one kojima je dijagnosticirana angina pectoris, stenokardija i ateroskleroza.

Turci su u odlučujućoj utakmici A skupine preokrenuli 0-2 Čeha u vlastitu pobjedu (3-2) u posljednjih 15 minuta dvoboja.


Reci što misliš!