Ostalo / Euro 08

Četvrtfinale: Hrvatska - Turska

Kraljevi preokreta pobijedili Hrvatsku!

Kraljevi preokreta pobijedili Hrvatsku!

Setanta Sports: Turci ušli u povijest nakon najluđeg scenarija

"Turci slomili srca Hrvatima", "Dramatični jedanaesterci lansirali Tursku u polufinale", "Kraljevi preokreta pobijedili Hrvatsku" - to su samo neki od naslova koji su osvanuli u stranim medijima nakon što se Hrvatska dramatično i tragično oprostila od Europskog prvenstva.

"Hrvatska je dominirala većim dijelom utakmice i činilo se da su pobijedili kad je Klasnić zabio nakon Modrićevog centaršuta u posljednjoj minuti. Ali Turci su se opet vratili odgovorivši senzacionalnim Senturkovim pogotkom za izjednačenje", piše CNN.

"Nevjerojatne stvari su se dogodile u Beču. Pogreška Recbera Rustua dovela je Hrvatsku u vodstvo tri minute prije kraja produžetaka (tri minute prije kraja?! op.a.), ali Turska je izjednačila i izborila penale. Hrvatska se nije uspjela oporaviti, a Rustu se pretvorio u junaka obranivši posljednji udarac s bijele točke", javlja novinar portala Goal.com.

Associated Press: Olić i Altintop najbolji

Vodeća svjetska novinska agencija Associated Press samo šturo izvještava kako su Turci izborili polufinale protiv Njemačke nakon 90 minuta bez pogodaka, te dva gola u posljednjim trenucima susreta i jedanaesteraca koje su promašili Modrić, Rakitić i Petrić.

Associated Press također je ocijenio izvedbe igrača u večerašnjoj utakmici. Kod Hrvatske je najbolju ocjenu, osmicu, dobio Ivica Olić za kojeg napominju da je promašio nekoliko prilika, a posebno ističu onu iz 19. minute kad je Olić pogodio gredu. Istu ocjenu kod Turske dobio je Hamit Altintop jer je "bio dominantan u sredini terena, uvjerljiv kao playmaker i iskoristio sve svoje prilike za udarac".

"Turci ušli u povijest nakon najluđeg scenarija" - naslov je članka na portalu Setanta Sports čiji novinar ne može vjerovati da se Turska još jednom izvukla. "Uspjeli su. Turska se prvi put u povijesti kvalificirala u polufinale Europskog prvenstva nakon jedanaesteraca protiv tehnički nadarene Hrvatske. Obje su momčadi na Ernst Happel stadionu zabile u posljednjim trenucima produžetaka".

AFP: Turci se specijalizirali za preokrete

"Turci su se izgleda specijalizirali za preokrete na ovom prvenstvu. U sve četiri utakmice koje su odigrali ukupno su vodili samo dvije minute. Švicarce i Čehe su pobijedili u posljednjim sekundama, a i večeras su se izvukli kad su već bili na samrti. No, možda će imati problema prilikom sastavljanja momčadi za polufinale protiv Njemačke; Arda i Tuncay zaradili su kartone zbog kojih će propustiti utakmicu, a Nihat Kahveci je teren napustio u 116. minuti zbog ozljede", piše AFP.

Times: Hrvatska je bila vidno bolja

"Slaven Bilić i Hrvatska ispali nakon penala", piše Timesov dopisnik iz Londona, najugledniji britanski sportski novinar, Martin Samuel. "S jedne strane patriotska požrtvovnost, s druge strastveni nacionalni ponos. Rezultat - gotovo dva sata pat pozicije; ali nevjerojatne pat pozicije. Vidjeli smo dva gola u posljednje dvije minute produžetaka prije nego je promašajima Luke Modrića, Ivana Rakitića i Mladena Petrića okončan još jedan fantastičan događaj na ovom Euru".

Samuel također smatra kako je Hrvatska bila bolja momčad, posebno u drugom dijelu, ali niti to nije bilo dovoljno da bi napokon zaustavili Turke. "Ovo je momčad koju inspirira cilj, inspirira ih to što nikad nisu favoriti. Dok su Hrvati napokon pronašli onu formu kojom su pobijedili Nijemce, bilo je prekasno. Turska je već zauzela stav kojeg ništa nije moglo probiti".


Reci što misliš!