Ostalo / Euro 08

Polufinale: Španjolska - Rusija

Aragones: Nećemo posebno čuvati Aršavina

Aragones: Nećemo posebno čuvati Aršavina

Nećemo mijenjati naš stil igre zbog suparničkog igrača

Za razliku od sumnjičave španjolske nogometne javnosti i većine navijača, izbornik španjolske momčadi Luis Aragones nije gubio vjeru u svoju momčad.

Vremešni je izbornik, sa sedamdeset navršenih godina najstariji na Euru, uspio pobijediti Italiju u službenoj utakmici prvi put nakon OI u Antwerpenu 1920. godine, te uvesti “furiju” u polufinale velikog natjecanja prvi put nakon 1984. godine, kada je to uspjelu Miguelu Muñozu na francuskom Euru.

Štoviše, tada su u polufinalu Španjolci na penale izbacili Dance predvođene Prebenom Elkjærom Larsenom, da bi u finalu izgubili od Francuza 2-0.

- Samo radim svoj posao. Kao trener ovdje sam da bih pobijedio. Ovo je natjecanje vrlo važno za Španjolsku. Zato ne želim biti depresivan u slučaju poraza, niti euforičan u slučaju pobjede – kazao je Aragones, rođeni Madriđanin.

- Sretan sam zbog moje države, zbog svoje momčadi i zbog mene samoga. Probili smo se u polufinale, i do finala je samo još jedan mali korak. Rusija je sjajna na ovom turniru. Izvlače korist iz činjenice da je kod njih sezona taman počela i da su svježiji od drugih reprezentacija. Mnogi misle da ćemo ih u polufinalu dobiti lako kao što smo to uspjeli u prvoj utakmici. No, bit će to daleko kompliciranije.

- Mislim da imaju vrlo dobru momčad s jednim najboljih napada na turniru. Radije bih da smo ih uspjeli izbjeći. No, moja je momčad predana cilju: polufinalu Eura. Ukoliko uspijemo, u finalu je uvijek sve moguće.

Aragones je najavio da neće dati posebno markirati Andreja Aršavina.

- Imamo naš stil igre. Nećemo ga mijenjati zbog suparničkog igrača.


Reci što misliš!