Ostalo / Euro 08

Polufinale: Španjolska - Rusija

Iniesta: Ovo je sjajan osjećaj, želimo naslov!

Iniesta: Ovo je sjajan osjećaj, želimo naslov!

David Villa istegnuo je mišić i neće igrati finale

Veznjak Barcelone Andres Iniesta nakon utakmice povjerio je novinarima španjolske televizije da su se Rusi na poluvremenu činili iznimno ranjivi.

- Ne znam kako opisati ovaj sjajan osjećaj. Sada kad smo došli do finala, želimo osvojiti Europsko prvenstvo. Dizali smo se tijekom cijele utakmice i na kraju ispali nadmoćni Rusima u svim segmentima igre – izjavio je Iniesta poentiravši:

- Znali smo da su Rusi pali, primijetili smo na poluvremenu da su umorni. Sada želimo dobiti Nijemce u finalu.

Sa svojim se igračem složio i španjolski izbornik Luis Aragones.

- U prvom smo poluvremnu igrali presporo i prekomplicirano, u drugom smo bili briljantni. Finale je lutrija, to je valjda jasno svima. Idemo dati sve od sebe.

David Villa, rekao je izbornik, neće igrati finalnu utakmicu:

- Ne, zaradio je istegnuće mišića. Ozljeda nije opasna, ali za finale nam neće biti na raspolaganju. Bilo bi prerizično.

Cesc Fabregas bio je presretan nakon pobjede nad Rusijom 3-0 u polufinalu Europskog prvenstva.

- Došli smo ovdje osvojiti turnir. Sada smo izborili finale, a to je uvijek najteže. U finalu se uvijek sve može dogoditi. Ali trenutačno ne želim misliti na finale, večeras želim uživati u ovoj pobjedi – izjavio je Fabregas, koji je od 35. minute zamijenio Ozlijeđenog Davida Villu.

- Trener mi nije ništa posebno rekao kada sam ulazio u igru, nije bilo vremena. Bio je to taktički potez. Nisam napadač, ali u igri me trener postavio na tu poziciju. Mislim da sam se dobro snašao.

Reci što misliš!