Ostalo / Euro 08

Najbolji

L'Equipe: Modrić najbolji među pet mladih zvijezda Eura

L'Equipe: Modrić najbolji među pet mladih zvijezda Eura

Engleski tabloidi već ga nazivaju balkanskim Cruyffom

Nepredvidivi driblinzi, inovativni stil čuvanja lopte, stalno kretanje, buduća zvijezda Premiershipa, vezist za kojeg Bilić kaže da je najbolji na svijetu - to je Luka Modrić.

Ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe u tradicionalnom je subotnjem prilogu L'Equipe Magazine izabrao pet najboljih mladih igrača do 25 godina na Euru 2008., a nama je osobito zanimljivo da je upravo našeg reprezentativnog veznjaka Luku Modrića odabrao za najboljeg mladog igrača na Europskom prvenstvu, što je ujedno i priznanje našoj nogometnoj školi, za koju su posljednjih godina domaći kritičari često isticali da nakon brončane generacije Vatrenih iz '98. ne može stvoriti igrača za velike europske klubove.

Pet je mladih zvijezda - Luka Modrić, Juri Žirkov, Giorgio Chiellini, Igor Akinfejev i Arda Turan - na Euru 2008. pokazalo svoju nadarenost, a njihov je sljedeći izazov oduševiti europske ljubitelje nogometa, u čemu bi trebali uspjeti, piše L'Equipe Magazine o mladim zvijezdama čiji je talent zasjao na Euru.

"Kao što se očekivalo, nakon njegova transfera u Tottenham za 24 milijuna eura odštete, realiziranog nekoliko tjedana uoči početka Eura, nizak rastom (172 cm) veznjak hrvatske reprezentacije Luka Modrić potvrdio je na Euru 2008. status buduće zvijezde engleske lige", piše L'Equipe Magazine u uvodu osvrta o najboljem mladom igraču na Euru.

Zatim se osvrnuo na Lukine adute kojima je zaslužio poštovanje u nogometnim krugovima: "Nepredvidivim driblinzima, inovativnim stilom čuvanja lopte i stalnim kretanjem prema protivničkom golu Modrić je zavrijedio poštovanje europskih medija. Za dvadesetdvogodišnjeg veznjaka hrvatske reprezentacije njegov izbornik Slaven Bilić kaže da je najbolji vezni igrač na svijetu, a engleski tabloidi već ga nazivaju balkanskim Cruyffom. Po onome što zasad pokazuje, Luka zaslužuje takve epitete".

Kad smo već kod francuskih medija, podsjetimo da je uoči polufinalnih dvoboja Eura 2008. ugledni nogometni magazin France Football izabrao Modrića i Rusa Andreja Aršavina za najbolje igrače Eura 2008. u dotad odigranim utakmicama skupina i četvrtfinala EP-a 2008.

Sportske novosti


Reci što misliš!