Ostalo / Euro 08

Europsko prvenstvo

Platini: Domenech mora ostati

Platini: Domenech mora ostati

Predsjednik Europske nogometne federacije (Uefa) Michel Platini svrstao se na stranu branilaca francuskog izbornika Raymonda Domenecha.

Za pariški sportski dnevnik L'Equipe Francuz na čelu Uefe poručio je kolegama u Francuskom nogometnom savezu (FFF) da ne bi bilo mudro olako se riješiti čovjeka koji je "trikolore" vodio do srebra na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj prije dvije godine.

"Francuska je na Euru bila u teškoj skupini, a kemija između mlađih i starijih igrača nije prošla. Nisam tu da bih branio Domenecha. Sjećam se, međutim, koliko se zalagao za francuski nogomet i klubove. Mislim da je bitno osposobiti igrače za veliki zaokret, a to će najlakše učiniti on. Deschamps, Blanc ili možda netko treći uopće nisu loša rješenja. Ali ne još u ovom trenutku", kazao je Platini nastavivši:

"Domenech nije mogao čarobnim štapićem preobraziti formu igrača od cijele sezone. A forma mnogih igrača bila je katastrofalna. Savez je također odgovoran za mnoge nedaće. Imidž francuske nacionalne momčadi u javnosti nije dobar. Savez ne štiti kult reprezentacije jer ostavlja prostor nagađanjima bez reakcija u pravom trenutku. Za to ne može biti kriv izbornik. Francuska je reprezentacija momčad svih Francuza, ne samo izbornikova. Ne može je jedan čovjek sam voditi do uspjeha", rekao je Platini.

Mišljenje naroda nije u skladu s Platinijevim. Više od polovice ispitanika u anketi koju je naručio L'Equipe, njih 52 posto, traže Domenechov odlazak. Zadržalo bi ga 41 posto ispitanika. Uzorak ankete činila su 1004 ispitanika.


Reci što misliš!