Lifestyle

recept dana

Ugrijte se uz repu s grahom

Ugrijte se uz repu s grahom
SPAR

Ovo je jedan od najjeftinijih i "najkripnijih" zimskih jela na žlicu

500 g kisele repe
200 g bijelog graha iz konzerve
200 g slanine
2 glavice luka
4 češnja češnjaka
100 g svinjske masti
2 žlice glatkog brašna
50 g mljevene slatke paprike
2 lista lovora

PRIPREMA

Na svinjskoj masti prepržite sitno sjeckani luk, dodajte sjeckani češnjak i lovorov list, kiselu repu te podlijte s 2 litre tople vode. Ubacite slaninu u komadu da se kuha oko sat vremena, potom ubacite ocijeđeni i oprani grah.

Pri samom kraju dodajte brašno i crvenu papriku koje ste razmutili u 100 ml hladne vode (pazite da ne ostanu grudice). Posolite i popaprite po potrebi i prokuhajte još 10 minuta.

Prije stavljanja repe da se kuha probajte koliko je kisela. Ako je prekisela, operite ju pod toplom vodom. Također ju stavljate kuhati u toplu vodu kako ne bi bila previše kisela.


Reci što misliš!