recept dana
Ugrijte se uz repu s grahom
Ovo je jedan od najjeftinijih i "najkripnijih" zimskih jela na žlicu
500 g kisele repe
200 g bijelog graha iz konzerve
200 g slanine
2 glavice luka
4 češnja češnjaka
100 g svinjske masti
2 žlice glatkog brašna
50 g mljevene slatke paprike
2 lista lovora
PRIPREMA
Na svinjskoj masti prepržite sitno sjeckani luk, dodajte sjeckani češnjak i lovorov list, kiselu repu te podlijte s 2 litre tople vode. Ubacite slaninu u komadu da se kuha oko sat vremena, potom ubacite ocijeđeni i oprani grah.
Pri samom kraju dodajte brašno i crvenu papriku koje ste razmutili u 100 ml hladne vode (pazite da ne ostanu grudice). Posolite i popaprite po potrebi i prokuhajte još 10 minuta.
Prije stavljanja repe da se kuha probajte koliko je kisela. Ako je prekisela, operite ju pod toplom vodom. Također ju stavljate kuhati u toplu vodu kako ne bi bila previše kisela.
Izdvojeno
-
Zadar je u polufinalu Prvenstva Hrvatske za kadete porazio Cedevitu Junior rezultatom 79:71 (16:18, 24:23, 16:17, 15:21)
-
Suigrači i suparnici Luke Modrića uputili su u četvrtak poruke pohvale i podrške 39-godišnjem kapetanu Real Madrida i Hrvatske, nakon što je klub izvijestio da su sporazumno dogovorili kraj 13-godišnje suradnje
-
Škola košarke Zadar je u polufinalu Prvenstva Hrvatske za dječake porazila Kastav rezultatom 63:62
-
Svi su parovi krenuli zajedno na posljednju večeru pete sezone 'Braka na prvu', samo su Silvija i Hrvoje išli odvojeno jer se Zadranka odselila iz njihova stana
Reci što misliš!