#saznajte
Liječnica otkrila koju namirnicu trebate pojesti ako želite izbjeći mamurluk
Ako planirate popiti tijekom božićnog razdoblja, pročitajte ovo jer vam može pomoći da izbjegnete neugodan mamurluk. Evo svega što trebate znati.
Od kuhanog vina do pjenušavih pića, izbor za proslavu je ogroman.
Jedini problem je što, ako nismo pažljivi, možemo završiti s glavoboljom.
Srećom, jedna liječnica podijelila je svoje glavne savjete kako biste izbjegli buđenje s glavoboljom.
Dr. Neena Chandrasekara otkrila je svoju najbolju preporuku.
Preporučuje konzumaciju jednog mliječnog proizvoda prije nego što krenete piti. I suprotno popularnom vjerovanju, to nije mlijeko.
Dr. Neena je izjavila za Mirror:
“Ako idete van na piće, jedenje sira prije konzumacije alkohola može smanjiti rizik od mamurluka.”
“Razlog za to je što sir sadrži puno proteina, masti i složenih ugljikohidrata koji mogu obložiti želudac, čime se smanjuje apsorpcija alkohola”, dodala je.
Sir također pomaže tijelu da bolje metabolizira alkohol i sprječava oštećenje jetre. Osim toga, nadoknađuje hranjive tvari jer je bogat vitaminom B i kalcijem – hranjivim tvarima koje se iscrpljuju iz tijela tijekom konzumacije alkohola.
Izdvojeno
-
Košarkaši New York Knicksa pobijedili su na startu NBA Bozićnog specijala na svom parketu San Antonio Spurse sa 117-114.
-
Vijeće Europe otvara put uvođenju strožih mjera protiv vukova dok njihov broj stalno raste u nekoliko zemalja članica VE.
-
U pokušaju da pridobiju Trumpa, mnoge su europske države prošle godine ispunile obećanje da će potrošiti dva posto svog bruto domaćeg proizvoda na obranu. Sada, dok se Trump priprema za prisegu, postoje sugestije da bi NATO mogao povećati željene izdatke na na tri ili čak četiri posto.
-
Ako planirate popiti tijekom božićnog razdoblja, pročitajte ovo jer vam može pomoći da izbjegnete neugodan mamurluk. Evo svega što trebate znati.
Reci što misliš!