tradicionalan je!
Najbolji recept za bakalar "bjanko"
Bakalar na bijelo tradicionalan je, ali ne i samo dalmatinski recept. Intenzivni okus i miris bakalara i češnjaka razblažuje se krumpirom, tako što se sve zajedno izmiksa u finu pastu. Ako zaista želite uživati, bakalar na bijelo jedite na prepečenoj kriški kruha
SASTOJCI
DELTA ST bakalar suhi 500 g
NTL FARCHIONI ulje maslinovo ekstra djevičansko
krumpir 250 g
crveni luk 3 kom (za temeljac)
češnjak 3 komada (2 kom za temeljac)
peršin 1 vezica
sol
papar
DELTA ST bakalar narežite na manje komade i stavite u hladnu vodu, koju mijenjajte tri puta dnevno.
Preporučujemo da ga tako ostavite narednih 2 - 3 dana.
Nakon što je bakalar omekšao, stavite ga kuhati s češnjakom, lukom, FARCHIONI maslinovim uljem i peršinom, kako bi dobili bogatiji temeljac.
Kuhajte 2 - 3 sata, dok ne vidite da se meso odvaja od kosti. Kad je bakalar skuhan izvadite ga i ostavite da se ohladi, ali ne puno jer se lakše čisti dok je topao. Temeljac koji ste dobili procijedite i ostavite sa strane. Kasnije ćete ga koristiti.
U međuvremenu stavite kuhati krumpir u kori.
Kad je skuhan, ogulite ga i zgnječite. Možete se poslužiti mikserom, gnječilicom ili slično.
Kad je sve spremno pomiješajte očišćen bakalar s krumpirom, dodajte nasjeckani češnjak, peršin, maslinovo ulje i temeljac kojeg ste držali toplim.
Začinite soli i paprom po potrebi. Kaže se da bakalar tri puta pliva, prvo u moru, drugi put u maslinovom ulju i treći put u vinu.
Izdvojeno
-
Danas je u Gradskoj vijećnici biogradski gradonačelnik Ivan Knez upriličio prijem za atletičara Karmela Mrvicu državnog reprezentativca U 23.
-
Aluminijska folija može biti odlično rješenje za jedan od tipičnih zimskih izazova – razbarušenu kosu kada skinete kapu.
-
Košarkaški klub Cibona službeno je obznanio kako članovi zagrebačkog kluba više nisu 24-godišnji Luka Šamanić i osam godina stariji Roko Rogić.
-
U četvrtak, 19. prosinca u Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja Zadar, otvorena je izložba grupe autora pod nazivom „Kralješnjaci Jadrana - vrijeme promjena".
Reci što misliš!