Lifestyle

gastro kutak

Kuhari otkrili četiri sastojka koja će učiniti čudo od svakog jela

Kuhari otkrili četiri sastojka koja će učiniti čudo od svakog jela
Shutterstock

“Dobro jelo treba ostaviti dubok dojam. Na primjer, dobro pripremljena riba kuhana na pari sa soja umakom i zelenim lukom je izvrsna, ali kada kuhar doda nešto jedinstveno, poput sečuanskog papra, to podiže jelo", stoji u Michelinovom vodiču.

Ovi sastojci će prema kuharima unaprijediti svako jelo.

Inćuni

Vjerojatno ste već kušali ovaj sastojak skriven u mnogim jelima, dajući prekrasan suptilni umami okus umaku, preljevu ili varivu. “Koristim inćune u toliko mnogo jela – crveni umak, jaja, tjestenine…”, kaže kuharica Missy Robbins, a piše BestLife.

Đumbir

Đumbir je tako svestran, koristimo ga na mnogo načina. Kad je mlađi ima jedan okus, kad je stariji ima drugačiji okus. Koristimo ga u mnogim receptima”, rekao je kuhar Brandon Jew.

Sok od limuna

Kuhar Brian So kune se u sok od limuna. “Gotovo sve začinimo sokom od limuna. Podiže svako jelo i čini ga svježijim”, kaže.

Umak od soje

Kuhar Takuya Matsumoto Kemuri iz Tatsu-Ya u Austinu voli soja umak. “Pomiješat ću ga s bilo čime. Kad sam bio dijete stalno sam jeo rižu, pa bih je stalno miješao s maslacem i sojinim umakom da mi ne dosadi”, rekao je.


Reci što misliš!