#kužina
Isprobajte trik koji će vam olakšati guljenje paprika za zimnicu
S dolaskom jeseni mnogi se vesele hladnijim danima, a s njima počinju i tradicionalne pripreme za zimnicu.
Trik je u soli
Ajvar je jedan od neizostavnih specijaliteta koji se priprema svake jeseni, a glavno povrće ovog recepta je paprika.
Priprema ajvara uključuje pečenje i guljenje paprike, proces koji zna biti zahtjevan. Ipak, postoje jednostavni trikovi koji vam mogu olakšati ovaj dio posla, piše klix.
Trik je u tome pečene paprike posolite odmah nakon što ih izvadite iz pećnice ili skinete s tanjura, a zatim ih prekrijete krpom, folijom ili ubrusom.
Ostavite ih tako poklopljene oko 15 minuta, a ako pripremate veće količine može i do pola sata.
Ovim korakom stvara se para i dodatna vlaga, što olakšava odvajanje kožice od mesa paprike. Tako priprema ajvara postaje jednostavnija, a okus zimnice savršeno očuvan.
Izdvojeno
-
Kasna jesen, hladnije vrijeme, kraći dan i pomicanje sata utječe mnogima na san. Takvo je doba godine i ne trebate si zamjerati ako patite od toga.
-
U prvom susretu 12. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik sa 4-0 upisavši prvu ligašku pobjedu u zadnja tri kola, dok je Šibenik produžio niz bez slavlja na već osam kola.
-
Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić osnovao je Ured za medije Zadarske nadbiskupije u četvrtak, 31. listopada i predstojnicom toga Ureda imenovao Ines Grbić, novinarku Zadarske nadbiskupije.
-
Jednostavna razlika u genetskom kodu – dva X kromosoma naspram jednog X kromosoma i jednog Y kromosoma – može dovesti do velikih razlika u bolestima srca.
Reci što misliš!