#kužina
Lovorov list svi koristimo pogrešno: Evo kada i u koja jela se dodaje
Lovorov list vrlo je čest začin u našim krajevima. Koristi se u pripravi brojnih jela, a ipak, ne znaju svi kako ga je najbolje koristiti.
Pred vama je šest savjeta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
1. Lovorov list dodajte 5 minuta prije nego što je varivo gotovo, a 10 minuta prije nego što su dinstana jela spremna.
2. Nemojte dodavati lovorov list u pileću juhu, inače će izgubiti okus i aromu.
3. Dodajte ga u ograničenim količinama u variva od povrća ili ga nemojte dodavati uopće, pošto su ovakva jela već aromatiziran povrćem.
4. Ne ubacujte više od 1–2 lista po litri tekućne, piše Krstarica.
5. Prije nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuhanja.
Izdvojeno
-
U petak 10. siječnja 2025. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Adriana Branka Pojatina, je javno obranila doktorski rad pod naslovom Umreženost identitetskih i turističkih prostora na primjeru štovanja Gospe od Sniga u Kukljici
-
Na Pagu je upravo počela sezona janjenja. No, za teške poslove stočara - sve je manje zainteresiranih.
-
PD Paklenica poziva sve zainteresirane na predstavljanje monografije i prigodnu izložbu “PD Paklenica – 125 godina planinarstva na zadarskom području” koje će se održati u četvrtak, 16. siječnja,u 18 h u atriju Providurove palače.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!