Lifestyle

kombinacije

Prezabavan stil: Slav estetika ''na pariškom tjednu mode''

Prezabavan stil: Slav estetika ''na pariškom tjednu mode''
Franjo Matkovic

Čipkaste dokoljenke, crne špicaste štikle i oversized Adidas trenirka su bili pun pogodak da dobijemo ono što smo naumili.

U zadnje vrijeme sportska estetika uvelike koketira s modom. A i Olimpijske igre se održavaju u Parizu, europskoj modnoj metropoli.

Estetiku koju ćete vidjeti u nastavku, možda teško da možemo povezati s pariškom, ali sigurno možemo s jednom (po nekima) još zanimljivijom – SLAV estetikom.

Kako estetiku čiji korijeni nemaju nikakvo modno polazište, ukomponirati u modni editorijal? 

Gvasalia, Rubchinskiy i Volkova su odgovorni za dolazak takve estetike na Zapad. “Nova ruska estetika” je termin osmišljen samo za i zbog njih.

Ovaj editorijal nije hommage njima, već svjetonazoru ove modne subkulture, ali na Journalov način.

Pripadnici tih skupina su buntovni, svojeglavi, ponekad čak i drski. Imaju specifičan smisao za humor i ironiju i zato ih volimo. Slav estetika se često povezuje s vizualnim stilom i senzibilitetom slavenskih naroda.

U današnje vrijeme, kada je sve već viđeno, često se vraćamo nekim stilovima koji su to od pamtivijeka, samo smo ih mi tek sada krenuli doživljavati. Najbolji primjer je čipka.

Journal je morao dodati svoj touch i napraviti editorijal gdje će slav estetika izgledati kao da je jučer bila na pariškom tjednu mode.

Čipkaste dokoljenke, crne špicaste štikle i oversized Adidas trenirka su bili pun pogodak da dobijemo ono što smo naumili.

Čak i video ima elemente analogne kamere, koji neodoljivo podsjeća na snimke recimo, vašeg petog rođendana. Baka vam nosi raglan rukave, a starija sestra ima lošu trajnu.

Modne igre su uvijek izazov, ali i najslađi projekti. Znati i moći gledati iz drugih perspektiva je moć i bogatstvo. Sve čega se možete sjetiti, može se pretočiti u nešto drugo, ili kombinirati s nečim trećim. U ovom slučaju, mi smo ušli u koštac sa slav kulturom i kreirali ovaj specijal posebno za nas, Balkance.


Reci što misliš!