Lifestyle

Sessions Arts Club

Restoran u Londonu izgleda poput muzeja i spaja finu hranu i umjetnost

Restoran u Londonu izgleda poput muzeja i spaja finu hranu i umjetnost

Sessions Arts Club, smješten u staroj sudačkoj blagovaonici impozantnog Sessions Housea u londonskom Clerkenwellu, više je od restorana – to je umjetničko utočište koje spaja estetiku i vrhunsku kuhinju.

U ovoj povijesnoj zgradi, restoran oduševljava goste već pri samom ulasku kroz diskretna crvena vrata koja vode do osvijetljene blagovaonice na četvrtom katu. 

Dok koračate ovim prostorom, koji je često nazivan najljepšim restoranom u Londonu, teško je ne ostati bez daha pred mješavinom dekadencije i suptilne elegancije: veliki prozori, izložena žbuka, umjetnine, skulpture i baršunaste sofe stvaraju ugođaj udobnosti i luksuza.

S tri terase, kaminom, krovnim barom i vrtom, Sessions Arts Club pruža svojim gostima prostor u kojem umjetnost, hrana i atmosfera oživljavaju u savršenom skladu. Iako je otvoren tek 2021., već je postao londonski klasik.

Chefica Florence Knight odgovorna je za jelovnik koji je prava poslastica za ljubitelje vrhunske gastronomije.

Jela poput rakovice s bademom, pastrve s bergamotom te svinjetine s framboisinom predstavljaju izniman spoj europskih okusa. Prezentacija je elegantna, ali nepretenciozna, a svaki tanjur odiše originalnošću i pažljivo odabranim sastojcima.

Tu su i iznenađenja poput školjki s ‘ndujom i šafranom, te breskvi i karamele – sorbet od breskve sa slojem karamele.

 

 


Reci što misliš!