Crna Kronika

policijsko izvješće

Zbog prekršaja u prometu na području Zadra uhićena tri vozača

Zbog prekršaja u prometu na području Zadra uhićena tri vozača
RTL

Tri vozača jučer su uhićena nakon što su policijski službenici utvrdili da su počinili prekršaje u prometu.

Prijepodne u Zadru, na Gaženičkoj cesti, 52 godišnjak je vozio automobil zagrebačkih registarskih oznaka iako mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih bodova, a vozilu je istekla polica obveznog osiguranja.

U Ulici Franka Lisice zaustavljen je 24-godišnjak jer je vozio bez dozvole. Testiranjem na droge, 24-godišnjaku je utvrđena prisutnost droga u organizmu, a policija mu je pronašla i oduzela oko 0,8 grama marihuane.

Poslijepodne na Putu kotarskih serdara uhićen je 61-godišnjak. Nije koristi sigurnosni pojas, a alkotest je pokazao da ima 1,56 promila alkohola u organizmu. 

Jučer, 25. listopada u 09.50 sati u Zadru na Gaženičkoj cesti policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zaustavili su automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin.

Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da 52-godišnjak vozilom upravlja dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova te da je vozilu istekla polica obveznog osiguranja u prometu.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, novčana kazna te kazna zatvora.

U 18.30 sati u Zadru u Ulici Put kotarskih serdara policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 61-godišnjak. Vozač nije koristi sigurnosni pojas, provedenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u orgaizmu od 1,56 g/kg.

Daljnjom kontrolom, policijski službenici su utvrdili tehničke neispravnosti vozila, dotrajalost pneumatika te više oštećenja na karoseriji.

Vozač je isključen iz prometa i uhićen te će danas bit doveden na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo zadržavanje, novčana kazna od 3 040 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.


Reci što misliš!