#kužina
Evo zbog čega biste uvijek trebali sami mljeti kavu
Kad vas uhvati žudnja za kavom, svaka sekunda koju morate čekati čini se kao godina, tako da je definitivno primamljivo posegnuti za vrećicom prethodno samljevenih zrna radi praktičnosti
Kada kupite kavu u vrećicama (ili čak sameljete svježa zrna kroz električni aparat u trgovini), dobit ćete napitak slabijeg okusa.
Matt Woodburn-Simmonds iz Home Coffee Expert smatra da je visokokvalitetni mlinac jedna od apsolutno najboljih investicija koje možete učiniti za kuhanje kave, piše FR.
“Hlapljiva ulja koja se oslobađaju iz unutrašnjosti zrna kada se melju ispare za oko 45 minuta, odnoseći sa sobom svu njihovu slast”, objašnjava.
Ta ulja i drugi spojevi pokretačka su snaga iza zamamne arome i bogatog okusa dobro napravljene šalice kave. Ovo ne znači da će vaša kava automatski imati loš okus ako je napravljena od prethodno samljevenih zrna, ali definitivno nije idealna u usporedbi s kavom koja je samljevena neposredno prije kuhanja.
Osim toga, cijela zrna znatno dulje zadržavaju svoju svježinu, pa su bolji izbor za pohranjivanje kod kuće, stvarajući manje šanse za slabu, ustajalu kavu.
Izdvojeno
-
O holivudskoj bezidejnosti bi se mogle lako već ispisati i knjige, a da taj njihov lijeni trend ne jenjava, iz godine u godine dokazuju pusti nastavci, prednastavci, rimejkovi, readaptacije i što sve ne.
-
Nogometaši Slaven Belupa i Šibenika odigrali su 2-2 (1-1) u prvoj utakmici 11. kola domaćeg prvenstva na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici.
-
Sol je esencijalni mineral i važna je za funkcioniranje vašeg tijela. Umjerenost je ključ zdravog načina života, a sol nije iznimka.
-
Testovi su već u punom mahu, a vaše dijete je još uvijek na ljetnim postavkama? Ne brinite, većinu djece više od škole i zadaće zanima kada i kako će moći provoditi slobodno vrijeme s prijateljima.
Reci što misliš!