#kužina
Evo zbog čega biste uvijek trebali sami mljeti kavu
Kad vas uhvati žudnja za kavom, svaka sekunda koju morate čekati čini se kao godina, tako da je definitivno primamljivo posegnuti za vrećicom prethodno samljevenih zrna radi praktičnosti
Kada kupite kavu u vrećicama (ili čak sameljete svježa zrna kroz električni aparat u trgovini), dobit ćete napitak slabijeg okusa.
Matt Woodburn-Simmonds iz Home Coffee Expert smatra da je visokokvalitetni mlinac jedna od apsolutno najboljih investicija koje možete učiniti za kuhanje kave, piše FR.
“Hlapljiva ulja koja se oslobađaju iz unutrašnjosti zrna kada se melju ispare za oko 45 minuta, odnoseći sa sobom svu njihovu slast”, objašnjava.
Ta ulja i drugi spojevi pokretačka su snaga iza zamamne arome i bogatog okusa dobro napravljene šalice kave. Ovo ne znači da će vaša kava automatski imati loš okus ako je napravljena od prethodno samljevenih zrna, ali definitivno nije idealna u usporedbi s kavom koja je samljevena neposredno prije kuhanja.
Osim toga, cijela zrna znatno dulje zadržavaju svoju svježinu, pa su bolji izbor za pohranjivanje kod kuće, stvarajući manje šanse za slabu, ustajalu kavu.
Izdvojeno
-
U petak 10. siječnja 2025. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Adriana Branka Pojatina, je javno obranila doktorski rad pod naslovom Umreženost identitetskih i turističkih prostora na primjeru štovanja Gospe od Sniga u Kukljici
-
Na Pagu je upravo počela sezona janjenja. No, za teške poslove stočara - sve je manje zainteresiranih.
-
PD Paklenica poziva sve zainteresirane na predstavljanje monografije i prigodnu izložbu “PD Paklenica – 125 godina planinarstva na zadarskom području” koje će se održati u četvrtak, 16. siječnja,u 18 h u atriju Providurove palače.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!