Lifestyle

fit kantun

Aktivna Hrvatska iz Zadra predstavlja vježbe uz bazen ili plažu

Aktivna Hrvatska iz Zadra predstavlja vježbe uz bazen ili plažu

Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska donosi vježbe koje će nas dobro aktivirati, ali i zabaviti.

U sredini smo ljeta, vrućina i većina građana je na zasluženim godišnjim odmorima. Naše je tijelo u laganijem i opuštenijem ritmu. Ljetna jutra itekako mogu biti pogodna za treninge. Ako se nalazimo uz more ili bazen, jutarnji trening plivanja itekako će razveseliti naše tijelo. No, i svi drugi oblici aktivnosti uz morski zrak itekako su poželjni.

Ono na što ljeti moramo posebno paziti su visoke temperature. Poželjno je vježbati ranije ujutro ili predvečer.

Potrebno je paziti i na odjeću, koristiti onu laganiju, a potrebno je zaštiti i glavu i lice nekom kapom ili šiltom. Također, ono najvažnije je unos tekućine.

Za otprilike 60 minuta treninga srednjeg intenziteta potrebno se hidrirati s otprilike litrom vode. Nakon ljetnog treninga dobro će doći i tekućine obogaćene elektrolitima.

„Zagrijavanje za plivanje je isto kao i svako drugo zagrijavanje van bazena. To su vježbe mobilnosti, podizanja tjelesne temperature. Posebno pripaziti na ramena i tome dati veću pažnju, jer ramena najviše stradaju u plivanju. Isto tako dobro zagrijati kukove i skočne zglobove.“ – izjavio je član tima, trener plivanja Patrik Kramarić.

Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska donosi vježbe koje će nas dobro aktivirati, ali i zabaviti.

Vježbe su snimljene u Falkensteiner Resortu Punta Skala koji je prepoznatljiv premium samoodrživi 'zeleni resort' u blizini Zadra.

Trening u paru u ljetnim mjesecima bit će nam dodatna motivacija i podrška. Vježbe su izvele kineziologinja i trenerica Lukrecija Dragić, koja je u projektu već 8 godina te mlada gimnastičarka i članica tima Anja Dabinović.


Reci što misliš!