Lifestyle

mljac

Slatkiš pun željeza i antioksidansa: U njega se kune i supermodel Cindy Crawford

Slatkiš pun željeza i antioksidansa: U njega se kune i supermodel Cindy Crawford
Thinkstock

Kada je riječ o slatkišima, često im je teško odoljeti, a kad ih jednom počnemo jesti, još je teže prestati.

Posljedice su dobro poznate: visok šećer u krvi, pretilost zbog visokog unosa kalorija, a bez nutrijenata, masna koža i niz drugih problema, no postoji jedan slatkiš koji stručnjaci često preporučuju kao poželjan u prehrani.

Američki supermodel Cindy Crawford obožava ovu hranu, a riječ je o tamnoj čokoladi.

Jedna od žena koje su svojom ljepotom obilježile devedesete, a koja još uvijek dominira modnim pistama, svojedobno je na svom profilu Meaningful Beauty na društvenoj mreži X napisala da joj je štangica tamne čokolade svakodnevna uživancija.

“Na kraju ručka uvijek uzmem mali komad tamne čokolade. To je poruka mom tijelu da je obrok gotov”, rekla je Cindy za The Cut.

Zašto bismo trebali jesti tamnu čokoladu?

Sastav i benefiti

Prema medicinskoj platformi Healthline, jedna tabla tamne čokolade od 100 grama, koja ima 70 do 85 posto kakaa, sadrži:

– 11 grama vlakana

– 66 posto preporučenog dnevnog unosa željeza

– 57 posto preporučenog dnevnog unosa magnezija

– 196 posto preporučenog dnevnog unosa bakra

– 85 posto preporučenog dnevnog unosa mangana, a bogata je kalijem, fosforom, cinkom i selenom.

Znanstvena istraživanja pokazala su brojne prednosti konzumacije ove poslastice koja ima veliki udio kakaovca i daje puno antioksidansa i minerala, prenosi Zafodna.rs.


Reci što misliš!