šećer je big no no
Liječnik tvrdi da pijemo kavu na krivi način!
Američki gastroenterolog Saurabh Sethi je upozorio da kavu često pijemo "pogrešno" i tako štetimo vlastitom organizmu.
Savjet je podijelio na TikToku gdje često zna upozoravati na naše svakodnevne štetne navike, a kaže da ispijanje kave ne mora biti štetno, ali da jednom navikom griješimo, prenosi Klix.ba.
“Kava je apsolutno divna za vaš mozak, crijeva i jetru“, započeo je 42-godišnji doktor.
On objašnjava da polifenoli koji se nalaze u kavi mogu potaknuti dobre bakterije i poboljšati fokus i pamćenje.
Potom je upozorio: “Dodavanje šećera kavi povećava razinu šećera u krvi i povećava upalu, što nije dobro. Uzmite u obzir druge zaslađivače.
Druga greška je nekorištenje organske kave.
“Sada je kava jedan od usjeva s najviše pesticida i vi zaista ne želite konzumirati pesticide”, napomenuo je.
Također, njegov treći savjet je onaj koji često iznenadi njegove pacijente.
Ako patite od refluksa kiseline, nemojte odustati od kave.
Umjesto toga, dr. Sethi predlaže prelazak na tamnije pečenu kafu jer ona sadrži manje kofeina i stoga je “nježnija” za želudac.
Ako vas ne muči žgaravica, lagano pržena kava bi mogla biti vaš najbolji izbor.
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Split sa 59-54 (21-12, 13-18, 15-18, 10-6).
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
Reci što misliš!