Lifestyle

šećer je big no no

Liječnik tvrdi da pijemo kavu na krivi način!

Liječnik tvrdi da pijemo kavu na krivi način!

Američki gastroenterolog Saurabh Sethi je upozorio da kavu često pijemo "pogrešno" i tako štetimo vlastitom organizmu.

Savjet je podijelio na TikToku gdje često zna upozoravati na naše svakodnevne štetne navike, a kaže da ispijanje kave ne mora biti štetno, ali da jednom navikom griješimo, prenosi Klix.ba.

“Kava je apsolutno divna za vaš mozak, crijeva i jetru“, započeo je 42-godišnji doktor.

On objašnjava da polifenoli koji se nalaze u kavi mogu potaknuti dobre bakterije i poboljšati fokus i pamćenje.

Potom je upozorio: “Dodavanje šećera kavi povećava razinu šećera u krvi i povećava upalu, što nije dobro. Uzmite u obzir druge zaslađivače.

Druga greška je nekorištenje organske kave.

“Sada je kava jedan od usjeva s najviše pesticida i vi zaista ne želite konzumirati pesticide”, napomenuo je.

Također, njegov treći savjet je onaj koji često iznenadi njegove pacijente.

Ako patite od refluksa kiseline, nemojte odustati od kave.

Umjesto toga, dr. Sethi predlaže prelazak na tamnije pečenu kafu jer ona sadrži manje kofeina i stoga je “nježnija” za želudac.

Ako vas ne muči žgaravica, lagano pržena kava bi mogla biti vaš najbolji izbor.


Reci što misliš!