trikovi
Kako da tijesto ostane mekano i svježe nekoliko dana?
Kiflice, pereci, štapići i druge vrste tijesta često se stvrdnu poslije jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz pećnice.
Trik koji koriste profesionalni pekari
Prije nego što počnu mijesiti tijesto, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog škroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dječjoj prehrani.
Na kilogram brašna ide puna žlica kukuruznog škroba i jedna žličica griza, piše krstarica.
Škrob pomaže tijestu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.
S druge strane, kada se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, to oslobađa tijesto od viška vlage.
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Split sa 59-54 (21-12, 13-18, 15-18, 10-6).
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
Reci što misliš!