Lifestyle

putovanja

Let balonom je iskustvo života: ‘Bilo me je strah, ali pobijedio je adrenalin. Ponovila bih ovo svaki dan!’

Let balonom je iskustvo života: ‘Bilo me je strah, ali pobijedio je adrenalin. Ponovila bih ovo svaki dan!’

Let balonom iskustvo je koje se nalazi na listi želja mnogih. Osim pogleda, ova nezaboravna avantura stvara i osjećaj koji se dugo pamti, a mi smo ga priuštili jednoj od naših čitateljici. Ovako to izgleda kad lebdite iznad zemlje u košari koju nosi balon s pogledom od 360 stupnjeva.

Za sve znatiželjnike moramo naglasiti da je balon neupravljiva letjelica, to znači da ne postoji volan ili kormilo s kojim ga možemo usmjeravati da letimo kamo mi želimo. Samo zbog ove činjenice ovo iskustvo je teško opisati. Prepuštate se vjetrovima u potpunosti, a piloti tek mogu manipulirati visinom na kojoj letite gdje hvataju vjetrove koji pušu u različitim smjerovima.

"Let je započeo rano ujutro s izlaskom sunca. Našli smo se na jednom od uzletišta u Mokricama u Hrvatskom zagorju i letjeli prema Velikom Trgovišću. Predivno ljetno jutro nas je počastilo s malo magle, taman toliko da stvori misterioznu i čarobnu atmosferu koja priliči iskustvu koje je uslijedilo. Nakon zadnjih tehničkih provjera i kratke upute pilota iz Balon kluba Zagreb, prije nego smo uopće mogli razmisliti što će se upravo dogoditi, bili smo u zraku. U tom trenu imaš osjećaj kao da je sve stalo, predivan krajolik se samo širi pred očima, a tišina je toliko ugodna. Rekla bih da je let balonom kao neka točka između sna i jave. Osjećaj neizvjesnosti i prirodnog straha koji prethodi letu, vrlo brzo iščezne i ostaje samo oduševljenje koje raste iz minute u minutu.

Tijekom sat vremena leta, digli smo se na 1000 metara potom letjeli tik iznad krošnji i polja kukuruza. S obzirom na to da su uvjeti bili odlični za letenje preko Sljemena smo uspjeli vidjeti Zagreb, dok se s druge strane jasno vidjela Slovenija. Osim tih panoramskih vidika, nevjerojatno je što sve možeš uočiti na tlu pa nam je za oko zapela mala kuna koja se našla usred polja na kojem smo uzletjeli.

Kraj leta je gotovo jednako nezaboravan kao cijelo iskustvo. Sletjeli smo u blizini aerodroma odakle inače uzlijeću baloni Balon kluba Zagreb." Poručili su iz Fashion.hr


Reci što misliš!