mljac
Kako pripremiti savršen umak od rajčice? Tajna je u samo jednom sastojku
Svaki obožavatelj tjestenine sigurno želi znati trikove kojima se koriste Talijani. Ipak su oni pripremu ove namirnice doveli do savršenstva.
Gastro bloger Gieseppe Federici podijelio je s pratiteljima savjet koji je dobio od jedne 85-godišnje Talijanke.
Na ovaj način postiže se savršen okus, a najvažniji sastojci koji će ovo omogućiti su – šećer i soda bikarbona.
Soda bikarbona ublažava kiseli okus rajčice i prevenira pojavu žgaravice. Ipak, postoji kvaka. Ne treba pretjerivati s količinom sode bikarbone. Jedna četvrtina čajne žličice dovoljna je za količinu umaka od rajčice koja stane u dvije konzerve.
Šećer se dodaje kad je priprema umaka pri kraju. Jedna jušna žlica na isto količinu.
Izdvojeno
-
U petak, 21. lipnja 2024. godine s početkom u 20 sati u POU Dom na žalu u Preku uprličit će se svečano otvorenje izložbe “Dah prirode” autorice Sonje Kačan.
-
Gotovo svaki online casino nudi neki oblik poticaja za igranje, uključujući i besplatne vrtnje koje su često dio bonusa dobrodošlice. No, ponekad mogu biti u sklopu programa vjernosti ili bonusa na depozit.
-
U Ustanovi za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija završeno je stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za multimedijskog dizajnera/ multimedijsku dizajnericu.
-
Seljačka tržnica Zadarske županije ovaj tjedan radit će u petak, 21. lipnja umjesto uobičajeno subotom.
Reci što misliš!