gastro kutak
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese voljet će i oni koji nisu ljubitelji povrća
2 velika patlidžana
1 Podravka Bolognese umak (300 g)
3 žlice maslinova ulja + još malo za premazivanje
patlidžana
1 mali luk
1 češanj češnjaka
50 g naribanog sira po želji
Patlidžane operite, prerežite po pola, a zatim iz svake polovice izdubite meso iz sredine. Meso patlidžana sitno nasjeckajte.
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i meso patlidžana pa pirjajte dok patlidžan ne bude kuhan. Dodajte bolognese umak i sve samo promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 190°C.
Izdubljene patlidžane stavite u posudu obloženu papirom za pečenje. Premažite ih s malo maslinova ulja. Nadjenite ih pripremljenim nadjevom, pa pospite naribanim sirom.
Pecite oko 30 minuta tj. dok površina ne dobije lijepu boju. Pečene nadjevene patlidžane ostavite stajati 10-ak minuta.
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra izgubili su u finalu turnira „Široki 2024“ od Budućnosti VOLI rezultatom 63-79. Budućnost je potvrdila reputaciju jednog od najtežih protivnika Zadra, budući da je ovo bila osma u nizu pobjeda Podgoričana u posljednje dvije i pol godine.
-
Umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u unutrašnjosti povremeno kiša, osobito u prvom dijelu dana prema istoku i obilna.
-
U nedjelju, 15. rujna u 19 sati, u crkvi sv. Nikole, održat će se sljedeći koncert 6. izdanja Zadar Organ Festivala.
-
Iran je u subotu lansirao istraživački satelit u orbitu pomoću rakete koju je izradila Islamska revolucionarna garda, izvijestili su državni mediji, prenosi Reuters.
Reci što misliš!