gastro kutak
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese voljet će i oni koji nisu ljubitelji povrća
2 velika patlidžana
1 Podravka Bolognese umak (300 g)
3 žlice maslinova ulja + još malo za premazivanje
patlidžana
1 mali luk
1 češanj češnjaka
50 g naribanog sira po želji
Patlidžane operite, prerežite po pola, a zatim iz svake polovice izdubite meso iz sredine. Meso patlidžana sitno nasjeckajte.
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i meso patlidžana pa pirjajte dok patlidžan ne bude kuhan. Dodajte bolognese umak i sve samo promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 190°C.
Izdubljene patlidžane stavite u posudu obloženu papirom za pečenje. Premažite ih s malo maslinova ulja. Nadjenite ih pripremljenim nadjevom, pa pospite naribanim sirom.
Pecite oko 30 minuta tj. dok površina ne dobije lijepu boju. Pečene nadjevene patlidžane ostavite stajati 10-ak minuta.
Izdvojeno
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14) i zadržali stopostotni učinak.
-
Raštika biblijskih dimenzija narasla je u vrtu virskog domaćina Nevenka Kapovića kojeg na otoku Viru svi zovu Veno.
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
Reci što misliš!