Lifestyle

gastro

Popis kafića diljem Hrvatske obale na čijim terasama pijemo najbolje specialty kave

Popis kafića diljem Hrvatske obale na čijim terasama pijemo najbolje specialty kave

S toplim, sunčanim danima koje smo napokon dočekali, uvijek se povlače pitanja koja su najbolja mjesta za uživanje u dobroj kavi. Kafića je puno, a sva sreća i mjesta s dobrom kavom je iz godine u godinu sve više. Ipak, za slučaj da vam ponestane ideja i inspiracija, a tražite slatko mjesto sa super kavom, za vas smo pripremile mali vodič naših najdražih specialty coffee adresa, i to ne samo u Zagrebu, već i na cijeloj obali!

Zadarski D16 nalazi se na adresi Poljana Pape Aleksanda III 3, a baš kao i onaj u Splitu, ima izvrsnu kavu s mlijekom, espresso, cold brew i v60, kao i kavu za doma. Otvoreni su svaki dan od 8 do 16.

Split

Utopia

Utopia specialty coffee shop nalazi se u Splitu 3, a zamišljen je kao cozy oaza u kojoj možete ispijati kavu cijeli dan. U ponudi imaju specialty kavu Stow iz Slovenije i to više vrsta, za svačiji ukus. Na meniju ćete pronaći i matchu hrvatskog brenda Materia, prirodne sokove, limunadu, craft pivo i signature koktele od kave. No, glavni fokus je na kavi koju možete kušati u raznim oblicima, od capuccina, espressa do filtera V60.

Kava family

Kava2 se nalazi na adresi Ante Starčevića 2/1 u Splitu. Ovo je za većinu kavopija najvažnije, a definitivno i najljepše coffee odredište u gradu, ali i obližnjim otocima – Kava Family svoje coffee shopove ima i na Hvaru i na Visu! Sami prže i pakiraju svoju kavu, a osim u njihovim shopovima možete ju popiti i u drugim kafićima diljem zemlje.

Tinel

Tinel Specialty Coffee Shop svoje poslovnice ima u Splitu i Trogiru, a u ponudi su i ledene kave, pink, chai i matcha latte, svježi sokovi, ali i doručak.

Ka Kantun

Ka Kantun specialty coffee & gin bar je vibrantno mjesto u samom centru Splita gdje ne možete pogriješiti s kavom, ali ni ledenim čajevima, matchom ili izvrsnim koktelima. Nalazi se u ulici Dujma Vušković,  a otvoreni su od utorka do nedjelje, od 8 do ponoć.

Hvar

Ponuda specialty kave na Hvaru je iz godine u godinu sve veća, a osim u navedenim coffee shopovima, specialty kavu možete poopiti i u slastičarnici Glod, gdje nude Cogito kavu.

Kava Family

Kava 37 je ime hvarskog lokala Kava Familyja koja se nalazi na adresi Kroz Burak 37. Najvažnija je hvarska adresa za dobru kavu,  a rade sezonski, odnosno samo u ljetnim mjesecima.

Melting Spot

Ovaj preslatki coffee shop svoja vrata otvorio je 2021., a mnogima je možda prošao ispod radara. Nalazi se u Starom Gradu, jednoj od najpopularnijih turističkih lokacija na otoku, na adresi Trg Mola Podloža 20. Osim specialty kave iz pržionice kave kava.family, nude i fine kroasane i peciva iz Kroštule te Crobucha Kombucha cijeđene i prirodne sokove.

Trogir

CHI Specialty Coffee

CHI Specialty Coffee nalazi se u starom gradu u Trogiru, a ovdje osim šalice izvrsne kave možete dobiti i puno zanimljivih informacija o kavi! Osim prekrasne lokacije, minimalistički dizajn, ručno rađene keramičke šalice, primamljive slastice i simpatični domaćini, sve su što je potrebno da CHI postane vaše omiljeno mjesto u Trogiru! Rade sezonski, a sve informacije o radnom vremenu možete pratiti na njihovom Instagram profilu.

Dubrovnik

Cogito Coffee Shop

Popis smo započeli, a i završavamo ga s Cogito Coffee Shopom. Dubrovački Cogito Coffee Shop u Starom gradu mnogim je domaćim i stranim gostima najdraže coffee odredište, a njihovu kavu u Dubrovniku možete popiti i u slastičarnici Gianni.


Reci što misliš!