Lifestyle

mljac

Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama

Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen  desert s jagodama
Marijan Marinović

Nervozu zvanu "Što poslužiti na blagdanskom stolu" rješilo je jedno poznato i simpatično kulinarsko TV lice.

Gorana "Goge" Milaković čiji bistro "Missy B." je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.

Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine "Proljetne slagalice" a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.

Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.

Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i Plazma mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica.

U nastavku vam ekskluzivno donosimo recept i ne preostaje nam reći ništa više nego doli trk u najbliži supermarket ili tržnicu i bacite se na posao!

GOGINA PROLJETNA SLAGALICA S JAGODAMA

 

PRIPREMA: 30 min

Broj serviranja: 16 kom

 

SASTOJCI:

500 g Plazma keksa

100g mljevene Plazme

200g mascarpone sira

100ml slatkog vrhnja

80g šećera u prahu

2 bourbon vanilije

1 limun (korica)

400g svježih jagoda (za izradu džema)

50ml vode

žlica limunova soka

 

DEKORACIJA:

250g svježih jagoda

listići mente


 

Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu.

 

400g svježih jagoda pomiješajte s 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.

Ostatak od 250g svježih jagoda narežite na tanke kriške.

 

Našu slagalicu slažite u četvrtasti kalup tako da Plazma kekse prvo umočite u džem od jagoda a onda rasporedite na dno kalupa.

Pola kreme premažite preko Plazma keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.

Ponovite postupak s Plazma keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevene Plazme.

 

Ukoliko imate par listova mente za dekoraciju i svježinu - stigli ste do kraja!

Kolač dobro ohladite prije serviranja.

 

 


Reci što misliš!