mljac
Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama
Nervozu zvanu "Što poslužiti na blagdanskom stolu" rješilo je jedno poznato i simpatično kulinarsko TV lice.
Gorana "Goge" Milaković čiji bistro "Missy B." je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.
Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine "Proljetne slagalice" a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.
Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.
Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i Plazma mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica.
U nastavku vam ekskluzivno donosimo recept i ne preostaje nam reći ništa više nego doli trk u najbliži supermarket ili tržnicu i bacite se na posao!
GOGINA PROLJETNA SLAGALICA S JAGODAMA
PRIPREMA: 30 min
Broj serviranja: 16 kom
SASTOJCI:
500 g Plazma keksa
100g mljevene Plazme
200g mascarpone sira
100ml slatkog vrhnja
80g šećera u prahu
2 bourbon vanilije
1 limun (korica)
400g svježih jagoda (za izradu džema)
50ml vode
žlica limunova soka
DEKORACIJA:
250g svježih jagoda
listići mente
Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu.
400g svježih jagoda pomiješajte s 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
Ostatak od 250g svježih jagoda narežite na tanke kriške.
Našu slagalicu slažite u četvrtasti kalup tako da Plazma kekse prvo umočite u džem od jagoda a onda rasporedite na dno kalupa.
Pola kreme premažite preko Plazma keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.
Ponovite postupak s Plazma keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevene Plazme.
Ukoliko imate par listova mente za dekoraciju i svježinu - stigli ste do kraja!
Kolač dobro ohladite prije serviranja.
Izdvojeno
-
U organizaciji udruge Super 8, koja okuplja štovatelje sedme umjetnosti, u petak i subotu 3. i 4. svibnja u prostorijama DKC Kino Sv. Filip i Jakov održava se 7. FJAKA film festival
-
Vitamin N neophodan je za fizičko i mentalno blagostanje, oslobađa nas stresa, puni energijom kada smo loše raspoloženi i jača imunitet. O čemu se zapravo radi?
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Na Narodnom trgu u ponedjeljak, 29. travnja od 10 do 13 sati obilježit će se 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda za javno zdravstvo Zadar
Reci što misliš!