gastro kutak
Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama
Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama je pred vama, za ručak ili večeru, probajte
Sastojci:
– 4 svinjska odreska (oko 150-200 g svaki)
– 2 žlice maslaca
– 1 veća glavica luka sitno nasjeckana
– 200 g šampinjona nasjeckanih na trakice
– 1 čaša crnog vina
– 200 ml pilećeg temeljca ili vode
– 2 žlice brašna
– sol i papar, po ukusu
– svježi peršin, za posluživanje
Priprema:
Najprije pripremite šnicle tako da ih lagano izlupate batom za meso da budu tanji. Posolite ih i popaprite sa svake strane.
Zagrijte ulje ili svinjsku mast u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati šnicle i pržiti dok ne porumene s obje strane. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte nasjeckani luk i šampinjone te ih pržite dok ne omekšaju i porumene.
Šnicle vratite u tavu, pa dodajte crno vino. Kuhajte nekoliko minuta dok se vino ne reducira na pola.
Za to vrijeme u pileći temeljac ili vodu umutite brašno da dobijete gustu smjesu. Dodajte ga u tavu sa šniclama i povrćem, te kuhajte još par minuta dok se umak ne zgusne.
Šnicle poslužite prelivene umakom od luka i šampinjona, pospite svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji, poput pirea ili kuhanog krumpira.
Izdvojeno
-
U hladniji ponedjeljak promjenjivo oblačno i nestabilno, uz povremenu kišu, ponegdje i obilnije pljuskove s grmljavinom pa i nevrijeme. Na moru jugo, često i olujno.
-
Svijet je ove svibanjske nedjelje po 12. put trčao za one koji ne mogu. Posebno dobra atmosfera bila je u Zadru, gdje je poslana jasna poruka nade i ispisana još jedna prekrasnu priča o zajedništvu.
-
Bogati program koji će se održati od svibnja do rujna u Bibinje će dovesti brojne zanimljive izvođače, a publika će uživati u raznovrsnim nastupima, gastronomskim manifestacijama te kulturnim i sportskim događanjima
-
Zadar je u pretposljednjem, 32. kolu FAVBET Premijer lige na Višnjiku porazio Split rezultatom 87:65
Reci što misliš!