gastro kutak
Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama
Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama je pred vama, za ručak ili večeru, probajte
Sastojci:
– 4 svinjska odreska (oko 150-200 g svaki)
– 2 žlice maslaca
– 1 veća glavica luka sitno nasjeckana
– 200 g šampinjona nasjeckanih na trakice
– 1 čaša crnog vina
– 200 ml pilećeg temeljca ili vode
– 2 žlice brašna
– sol i papar, po ukusu
– svježi peršin, za posluživanje
Priprema:
Najprije pripremite šnicle tako da ih lagano izlupate batom za meso da budu tanji. Posolite ih i popaprite sa svake strane.
Zagrijte ulje ili svinjsku mast u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati šnicle i pržiti dok ne porumene s obje strane. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte nasjeckani luk i šampinjone te ih pržite dok ne omekšaju i porumene.
Šnicle vratite u tavu, pa dodajte crno vino. Kuhajte nekoliko minuta dok se vino ne reducira na pola.
Za to vrijeme u pileći temeljac ili vodu umutite brašno da dobijete gustu smjesu. Dodajte ga u tavu sa šniclama i povrćem, te kuhajte još par minuta dok se umak ne zgusne.
Šnicle poslužite prelivene umakom od luka i šampinjona, pospite svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji, poput pirea ili kuhanog krumpira.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!