Lifestyle

recept dana

Pizza koja ne deblja: Lažno tijesto još uvijek je hit

Pizza koja ne deblja: Lažno tijesto još uvijek je hit

Iako nikada neće imati okus prave pizze od dizanog tijesta, sigurni smo da ćete biti zadovoljni pizzom od cvjetače – već je godinama hit i još uvijek je u trendu među svima koji se trude hraniti zdravije.

Ako često jedete pizzu, a želite se riješiti prekomjerne količine ugljikohidrata, imamo odlično rješenje za vas.

Iako nikada neće imati okus prave pizze od dizanog tijesta, sigurni smo da ćete biti zadovoljni pizzom od cvjetače – već je godinama hit i još uvijek je u trendu među svima koji se trude hraniti zdravije.

Cvjetaču oprati, očistiti i što sitnije nasjeckati, može i u blender. Na ulju pržite nasjeckanu cvjetaču oko 10 minuta. Začiniti po želji. Koristite sol, papar i češnjak u prahu. Karfiol ostaviti da se ohladi pa dodati jaja i naribani sir. Smjesu prebaciti na papir za pečenje, oblikovati pizzu oko 30 cm, prenosi City magazin.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta, dok tijesto ne promijeni boju. Tek tada na pečeno tijesto možete stavljati nadjev za pizzu, pazeći da ga ne prenatrpate. Vratiti u pećnicu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Pizzu kratko ohladite i poslužite.


Reci što misliš!