Lifestyle

diy

Naučite kako izvaditi vosak iz staklenke za svijeće

Naučite kako izvaditi vosak iz staklenke za svijeće

Naučite kako izvaditi vosak iz staklenke za svijeće s nekoliko predmeta za domaćinstvo i ove četiri metode.

Nakon uklanjanja preostalog voska iz staklenke, možda ćete trebati ukloniti i preostale mrlje voska ili čađe na čaši, da biste to učinili, upotrijebite toplu vodu, deterdžent za suđe i krpu za posuđe ili po potrebi sredstvo za uklanjanje ljepila, prenosi Jutarnji.

1. Uklonite vosak vrućom vodom

Stavite istrošenu svijeću na krpu za posuđe, prokuhajte dovoljno vode da napunite staklenku svijeće, a zatim ulijte u posudu, ostavljajući centimetar prostora na vrhu. Voda će otopiti vosak zbog čega će isplivati ​​na površinu staklenke. Ostavite da se potpuno ohladi prije uklanjanja voska.

 

Druga strategija s vodom za vađenje ostataka voska je puštanje staklenke da se namače. Stavite čep za odvod i napunite sudoper toplom vodom i ostavite staklenku za svijeće da odstoji u sudoperu 30 minuta. Topla voda oslobodit će vosak s dna posude i olakšati izvlačenje. Imajte na umu da će ova metoda vjerojatno ukloniti postojeće naljepnice sa staklenke.

image

 
 
 CARSON DOWNING

2. Ubacite u zamrzivač

Još jedan siguran način uklanjanja voska je zamrzavanje, koje skuplja vosak. Stavite staklenku preko noći u zamrzivač. Ujutro izvadite posudu iz zamrzivača i preokrenite je naopako - gruda voska trebala bi odmah ispasti. Ako se to ne dogodi, žlicom ili nožem pritisnite jedan kut voska za podizanje i uklanjanje.

image

 
 
 CARSON DOWNING

3. Izvadite vosak uz pomoć pećnice

Ova metoda omogućuje vam uklanjanje voska s više staklenki odjednom ako je potrebno. Započnite zagrijavanjem pećnice na 200 stupnjeva. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom i stavite svoje potrošene svijeće naopako na foliju. Stavite lim za pečenje u zagrijanu pećnicu. Pažljivo pazite na svijeće; nakon otprilike 15 minuta vosak bi se trebao spojiti s folijom. U tom trenutku izvadite lim za pečenje iz pećnice, postavite na toplinski sigurnu površinu i uklonite staklenke uz pomoću rukavica. Ostavite da se svaka staklenka ohladi prije čišćenja s deterdžentom i toplom vodom. Nakon što se ostaci voska osuše na limu za pečenje, možete ih baciti ili ponovno iskorititi.

image

 
 
 CARSON DOWNING

4. Sušilo za kosu

 

Sušila za kosu se često koriste za uklanjanje voska s tepiha. Također se mogu koristiti za omekšavanje voska u staklenci mirisne svijeće. Započnite držeći svijeću rukavicom za pećnicu. Uključite sušilo za kosu i upotrijebite ga za zagrijavanje voska. Kad je vosak mekan na dodir, podignite ga ili izgrebite nožem iz staklenke.

Kako ponovno upotrijebiti ostatke voska

Potpuno novu svijeću možete napraviti uz pomoću očišćenih staklenki i ostataka voska. Kombinirajte komade voska (po mogućnosti one sa sličnim mirisima i bojama) u očišćenoj staklenci. Ostatke voska koje ste prethodno izvadili stavite u mikrovalnu u posudi koja je za to sigurna i otopite do tekućeg stanja. Nakon toga stavite svježi fitilj u staklenke koje planirate koristiti i ulijte rastopljeni vosak držeći vrh fitilja. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što novu svijeću stavite u hladnjak na 10 minuta.


Reci što misliš!