Lifestyle

nešto za slatkoljupce

Ponuda slastica na Street Food Festivalu se proširila, evo što valja probati

Ponuda slastica na Street Food Festivalu se proširila, evo što valja probati
Lucija Adžić

Otvorenje drugog jesenskog izdanja Street Food Festivala na Puntamiku je izmamilo više posljetitelja nego lani, a i ponuda slastica proširena je.

Sunce, more i „ulična“ hrana namamili su domaće i turiste na još jedan Street Food Festival na Puntamici. Kako je bilo na samom otvorenju, što poručuju organizatori i što možete očekivati u ovih desetak dana, već smo izvijestili pa pogledajte video.

Pogledajte kako je bilo na otvorenj jesenskog izdanja Zadar Street Food Festivala Pogledajte kako je bilo na otvorenju jesenskog izdanja Zadar Street Food Festivala

Ponudom i dalje dominiraju burgeri, ali neka vas to ne obeshrabri da posjetite festival. Može se naći ponešto iz azijske kuhinje, a ponuda slastica bogatija je za cijeli jedan štand više nego lani. Prošle godine na jesenskom izdanju festivala mogli su se kušati Canolli, ali ne canolli Picnic mingle and funa i Pistaćo beštija Ox meet and eata. Ove godine, Picnic je desert izbacio iz ponude, što je zbilja šteta. Kazali su nam da su tu odluku donijeli jer nemaju prostora (njihova jedinstvena food truck kućica ove je godine parkirana kod Peke na  Infobip Shift konferenciji, pa su imali običan štand), ali su zato u ponudu uveli neke nove burgere.

Crumble sa šipkom21b0060a2c23e576a3eb320d6263f06f.jpg?v=2

Igrajući na sigurno, prvo smo naručili Crumble sa šipkom iz Porata. Kako je tura za novinare bila organizirana sat vremena prije službenog otvorenja festivala, a i poneki padobranac došao je vidjeti čemu taj šušur, ekipa iz kućice još nije bila skroz spremna i uigrana. Već pripremljeni desert brzo su izvadili iz hladnjaka. Odlučite li se, dobit ćete ga u praktičnoj plastičnoj čašici s poklopcem i štapićem od bambusa za miješanje šećera u kavi ili vilicom od bambusa, ako ju zatražite.

Međutim, iako se zove crumble, u čašici nije bilo tijesta koje se raspada kad ga dotaknete, već su podlogu činili fino smrvljeni keksi. U sredini je bila krema od krem sira, kakva se stavlja u gotovo svaku tortu od sira. Za jedan desert u čašici bila je poprilično dobra, gusta, lagana na jeziku i odlično zaslađena ako tražite nešto slatko i osvježavajuće, a ne želite ravno zubaru.

Na vrhu - velikodušna količina zrna šipka za jedan desert koji stane u ruku osnovnoškolskog djeteta.

Nema bojazni da će šipak otići prije kraja deserta, osim ako baš ne navalite na njega, čemu smo i mi teško odoljeli jer je svako zrno bilo veliko i sočno i savršene crvene boje. Koštice se nisu ni osjetile.

Kasnije smo od koktel majstora saznali da je svako jelo s njihove kućice upareno s jednim koktelom. Tako uz ovaj desert preporučuju koktel Tom Collins.

Ocjena: 4,5/5

Miss Sniker

43fb99287358e3e251f4bfc0c85228c5.jpg?v=2Za drugi desert odabrali smo Bubble Waffles sa Number One Bob Rock's kućice koja je ove godine po prvi put na festivalu.

Zahvaljujući njima, deserti su dobili veću pozornost. Kušali smo Miss Sniker s kojim dolazi Nutella, karamela i kikiriki te Bubble tea od jagode s perlama od limuna. Pripremu smo čekali malo duže, ali to je zato što pekače vafala treba staviti u pogon. Vjerujemo da će proces ići brže sada kad je festival krenuo.

Vafli se rade od sličnog tijesta kao i palačinke, ali su prozračniji i stoje čvrsto pa ih je lakše jesti iz papirnate čašice u kojoj se poslužuju. S njima ćete dobiti i plastičnu žličicu koja je praktična ako ih naručite sa sladoledom. U protivnom, nema puno koristi od nje i najbolje da na vafl navalite kao da je hotdog.

Kad smo već tu, u ponudi imaju i Double Hotdog Waffle, koji je slan pa ga nismo probali. Ovaj naš nije bio loš, a nije ni posebno očarao. Dijelom smo i sami krivi jer smo dosta vremena potrošili na fotografiranje deserata pa se ohladio. Svakako preporučujemo da ga kušate sa sladoledom. Karamela, kikiriki i Nutella, s druge strane, bili su odlično odmjereni pa ni tu nije bilo straha od zubara.

Ocjena: 3,5/5

Bubble tea

Bob Rocks sladolede probali smo drugom prilikom, a sad se naša kolegica odlučila za kuglicu pistacije s preljevom od pistacije. Ako ste ljubitelj tog oraščića, vjerujemo da će vam se svidjeti. Njoj je bio odličan.fd99d3c135394823204624aac00c7560.jpg?v=2

Bubble tea, najnovijii veliki hit u svijetu slatkih negaziranih pića, također je nešto što vrijedi kušati. Mi smo ovaj put uzeli čaj od jagode s perlama od limuna koji je došao kao idealno osvježenje na ovaj topao dan.

Čaj nije bio presladak, a perle nisu bile kisele. U ponudi imaju i mnoge druge kombinacije i okuse kao što su breskva, mango, Coca-cola…

Ocjena: 5/5


Reci što misliš!