Lifestyle

recept

Zapečene tortilje s piletinom

Zapečene tortilje s piletinom

Zapečene tortilje sa piletinom i povrćem.

Sastojci:

– 600 g pilećeg bijelog mesa

– 8 velikih tortilja

– 2 žlice maslinovog ulja

– 2 crvene paprike

– 1 luk

– 300 g kukuruza

– sol, papar i čili

– 200 g naribanog tvrdog sira

Umak:

– 2 žlice maslinovog ulja

– 2 žlice brašna

– 400 ml povrtne juhe

– 100 ml pasirane rajčice

– 1 žličica mljevene ljute paprike

– 2 žličice slatke mljevene paprike

– 1 žličica češnjaka u prahu

– 1/2 žličice origana

– sol

Priprema:

Prvo pripremite umak.

Zagrijte juhu u posebnom loncu. Na umjerenoj temperaturi u drugoj posudi zagrijte ulje. Dodajte brašno i miješajte dvije minute. Kada brašno malo požuti, dodajte ljutu i slatku papriku, češnjak i origano, pa miješajte još minutu.

Zatim pomalo dolijevajte zagrijanu juhu uz stalno miješanje. Dodajte pasiranu rajčicu, posolite i pustite umak da se krčka 10 minuta. Dosolite ili začinite dodatnim začinima po vašem ukusu.

Očistite i nasjeckajte luk na sitno. Papriku očistite, operite i narežite na kockice. Operite piletinu i narežite je na manje kocke. Na umjerenoj temperaturi dinstajte luk pet minuta dok malo ne požuti.

Dodajte papriku i dinstajte dok malo ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Posolite, popaprite, dodajte malo čilija i kukuruz, pa sve zajedno dinstajte 10 minuta dok piletina ne bude kuhana.

Pripremite malo dublji kalup za pečenje i namastite ga s malo masnoće.

Započnite sa slaganjem tortilja. Na svaku tortilju stavite žlicu ili dvije pripremljenog imaka, piletine i malo naribanog sira, pa zamotajte tortilju i položite je u pleh.

Nastavite sve dok ne potrošite tortilje i piletinu. Ostatak umaka prelijte ili premažite preko tortilja i zatim dodajte ostatak naribanog sira.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.


Reci što misliš!