Lifestyle

#život

Želite li smanjiti stres, birajte jutarnje letove

Želite li smanjiti stres, birajte jutarnje letove

Ako ste zainteresirani za što bolji tretman od strane posade tijekom leta avionom, doba dana u kojem letite moglo bi biti od važnosti, piše The New York Post.

Bivša stjuardesa otkrila je da odnos posade prema putnicima nije uvijek isti. Stella Connolly, koja je nekoć radila kao stjuardesa na letovima iz New Yorka objasnila je zašto su raniji letovi bolja opcija.

Za NBC News je rekla: "Ranojutarnji letovi su najbolji, gotovo uvijek stižu na vrijeme, stoga biste mogli izbjeći stresne situacije. Želimo se vratiti kući ili doći do naših odredišta jednako kao i vi. Sretniji smo ako let polijeće na vrijeme."

Dakle, raniji letovi značit će ne samo ljubazniju posadu, već i mnogo čistije avione za koje je manja vjerojatnost da će kasniti. Dodala je: "Kako dan odmiče, ako jedan let kasni, to je efekt grude snijega i veća je vjerojatnost da će letovi biti odgođeni. Preporučujem rano letenje."

Vrijeme kašnjenja može se povećavati od 6 ujutro nadalje. Grafikon koji se nalazi na stranici FiveThirtyEight pokazuje da je prosječno kašnjenje leta samo osam minuta u 6 ujutro, a u 18 sati dostiže čak 21 minutu.

To nije jedini razlog za rano letenje, također je manja vjerojatnost da ćete doživjeti turbulencije, prema Nacionalnom laboratoriju za ozbiljne oluje. Razlog tome su grmljavine koje se češće događaju u poslijepodnevnim satima.